Saadet Partisi ile Gelecek Partisi anlaştı: TBMM’de 6. grup belli oldu

Saadet Partisi ile Gelecek Partisi anlaştı: TBMM’de 6. grup belli oldu

Gündem 6.07.2023 14:35:01 0
Saadet Partisi ile Gelecek Partisi anlaştı: TBMM’de 6. grup belli oldu

TBMM'de Saadet Partisi ve Gelecek Partisi arasında yapılan anlaşma sonucunda 6. grup olarak Saadet Partisi grubu oluşturuldu. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun duyurduğu karara göre, Meclis'te Saadet Partisi logosuyla yer alacak olan 2 parti, Saadet Partisi grubu olarak faaliyet gösterecek.

Temel Karamollaoğlu, grup olmadan yapılan çalışmaların zayıf kaldığını belirterek, Gelecek Partisi'nin Saadet Partisi amblemi altında grup oluşturmayı kabul ettiğini söyledi. 

Karamollaoğlu, Saadet Partisi grubunun Meclis'te en ciddi ve verimli çalışmaları yapacağına inandığını ifade etti. 

Farklı kanaatlerin birlikte çalışıldığında büyük bir zenginlik olduğunu vurgulayan Karamollaoğlu, fikirlerde bazı farklılıkların olmasının doğal olduğunu belirtti.

Ahmet Davutoğlu ise seçim sonrası parti içinde kapsamlı istişarelerde bulunduklarını ifade ederek, siyasi iktidarın devlet imkanlarını kullanarak iktidarını sürdürme iznini aldığı kanaatinde olduğunu dile getirdi. 

Davutoğlu, muhalefet partilerinin de kendi içinde değerlendirmelerini yaptığını belirterek, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °