Sandıklı'da Seyyar Sandık Başvuru Süresi Yarın Son Buluyor

Sandıklı'da Seyyar Sandık Başvuru Süresi Yarın Son Buluyor

Siyaset 16.01.2024 23:01:45 0
Sandıklı
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde hareket kabiliyeti kısıtlı olan vatandaşların oy kullanabilmesi için seyyar sandık başvuru süreci yarın sona erecek. Engelli, yaşlı veya sağlık sorunları nedeniyle sandığa gidemeyecek olan Sandıklılılar, evlerinde oy kullanabilmek için ilçe seçim kurulları ve mahalle muhtarlıklarında başvuruda bulunabilecek. Seyyar sandık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşların Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden indirecekleri formu doldurarak, bir sağlık kuruluşundan alacakları rapor ile birlikte başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Başvuruların kabul edilmesi için son gün olan yarın, Sandıklı Belediye Başkanı Dr. Mustafa Çöl, İlçe Seçim Müdürü Fevzi Arslan'ı ziyaret ederek seyyar sandık başvuruları hakkında bilgi aldı. Belediye Başkanı Çöl, vatandaşların seyyar sandık hizmetinden faydalanabilmeleri için Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesinden indirilecek formu doldurup bir sağlık kuruluşundan alacakları raporla birlikte başvuru yapmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, seçim sürecinin huzurlu ve sağduyulu bir şekilde geçmesi temennisinde bulundu.

Seyyar sandık hizmetinin, Sandıklı'daki tüm seçmenlerin demokratik haklarını en iyi şekilde kullanmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildiği ve engelleri aşarak katılımın önünü açtığı beklenmektedir. Başvuruların yarın sona ereceği süreçle ilgili ayrıntılı bilgiye Sandıklı Belediyesi veya yerel seçim kurullarından ulaşılabilmektedir.

#Afyonkarahisar #Sandıklı #seçimler2021 #oykullanma #seyyardsandık #engelliler #yaşlılar

Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °
Perşembe 21.8 ° / 10.8 °