TBMM'nin 104. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun

TBMM'nin 104. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Gündem 25.04.2024 00:59:07 0
TBMM
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun eşsiz önemini bir kez daha hatırlama günü olan 23 Nisan, hem milli iradenin tecelligahı hem de Kurtuluş Savaşı'na ev sahipliği yapan bu nadide kurumun 104. yıl dönümüne tanıklık ediyoruz. 1920 yılında Ankara'nın yalın koşullarında, bir okul binasının sınırlı imkanları içerisinde toplanan azimli yürekler, tahta sandalyelerde oturarak, kırık sıralarda dünyaya meydan okumuş ve tarihin akışını değiştiren bir zaferin temellerini atmışlardır.

Bu tarihi günün anlam ve önemini vurgulayan İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Serdar Ulucan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesinde yer alan kahramanları minnet ve rahmetle anarken, 23 Nisan'ın çocuklara bayram olarak armağan edilmesinin gelecek adına taşıdığı sorumluluğu ve bilincin altını çizmiştir.

Gazi Meclis'in kuruluş yıl dönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm ecdadımızı saygı ve minnetle yâd ediyor, millet iradesinin temsilcisi bu kıymetli kurumun kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bu anlamlı günde, gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakma sorumluluğumuzu bir kez daha hatırlıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkusunu tüm çocuklarımızla birlikte yaşamak istiyoruz.


Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °