TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde GTİ A.Ş.'nin Genel Kurulu yapıldı

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde GTİ A.Ş.'nin Genel Kurulu yapıldı

Gündem 14.06.2023 17:12:12 0
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ev sahipliğinde GTİ A.Ş.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) iştiraklerinden biri olan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş.'nin olağan genel kurulu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Genel kurula Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser de katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız'ın konuşmalarının ardından genel kurulun gündem maddeleri görüşüldü. Şirketin mevcut Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, güven tazeleyerek yeniden Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilirken, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu'na seçildi. Serteser, yeni görevi dolayısıyla TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile GTİ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız'a teşekkür etti.

Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret A.Ş., 2005 yılında TOBB ile 137 Oda ve Borsa'nın ortaklığı ile kuruldu. "Yap-İşlet-Devret" modeli çerçevesinde sınır kapılarını modernize eden GTİ A.Ş., Habur, Cilvegözü, Sarp, Hamzabeyli, Kapıkule ve Nusaybin Sınır Kapıları'nın yeniden yapımlarını tamamladı. Yenileme çalışmaları kapsamında, idari ve ticari binalar, giriş-çıkış kontrol üniteleri, arama hangarları, kaçak eşya depoları, peronlar, kantarlar, sosyal tesisler, TIR park alanları inşa edildi. Ayrıca, X-Ray araç tarama sistemleri, kartlı geçiş sistemleri, kapalı devre kamera ve güvenlik sistemleri uygulandı ve bu uygulamalar dünyada örnek gösterildi.

"Yap-İşlet-Devret" modeli ile kara sınır kapılarının modernizasyonunun Türkiye'de ve dünyada ilk ve tek uygulayıcısı olan GTİ A.Ş., projelerine Türkiye'deki diğer sınır kapıları ile hız kazandırıyor. Hüsnü Serteser, aynı zamanda 31 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilen TOBB'un 79. Genel Kurulu'nda TOBB Genel İdare Kurulu Üyeliği'ne seçilmesinin yanı sıra KOSGEB Genel Kurulu'nda TOBB'u temsilen sürdürdüğü görevine de yeniden seçilmişti ve 1 Haziran 2023 tarihinde düzenlenen Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu 21. Olağan Genel Kurulu'nda OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu'na seçilmişti.

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °