Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Güney Afrika'daki sosyal projelere destek sağlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Güney Afrika'daki sosyal projelere destek sağlıyor

Siyaset 30.01.2024 08:42:29 0
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Güney Afrika
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı, Güney Afrika'daki sosyal sorumluluk projelerine destek vermeye devam ediyor. Ajans, görme engelli bireylerin topluma entegrasyonunu ve özel gereksinimli öğrencilere mesleki beceriler kazandırılmasını hedefleyen iki önemli atölye projesine katkıda bulunuyor.

Güney Afrika'nın Cape Town şehrinde faaliyet gösteren bir görme engelliler derneğine ait olan hasır sepet yapım atölyesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın donanım desteğiyle yenilendi. Atölye, görme engelli bireylerin el becerilerini geliştirerek ekonomik bağımsızlıklarını desteklemek amacıyla kuruldu. Yenileme çalışmalarının ardından atölye, engelli bireylerin kullanımına daha uygun hale getirildi ve onlara iş imkanı sağlama potansiyeli artırıldı.

Aynı şekilde, Siviwe Meslek Okulu'nda özel gereksinimli öğrencilere yönelik olarak mobilya kaplama atölyesi açıldı. Bu atölye, öğrencilere pratik beceriler kazandırarak hayatlarını idame ettirebilmelerini ve mesleki hayata adım atabilmelerini hedefliyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın destek verdiği bu proje ile sosyal entegrasyon ve mesleki eğitim alanında olumlu etkiler yaratılması bekleniyor. Ajansın, uluslararası camiada yardıma muhtaç kesimlere desteği ve sosyal kalkınmaya verdiği önem öne çıkıyor. #TİKA #sosyalsorumluluk #uluslararasıyardım

Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °