Türk Madenciliği Sektörünün Öncü İsmi Güven Önal Hayatını Kaybetti

Türk Madenciliği Sektörünün Öncü İsmi Güven Önal Hayatını Kaybetti

Gündem 2.04.2024 17:37:51 0
Türk Madenciliği Sektörünün Öncü İsmi Güven Önal Hayatını Kaybetti
Türk Madenciliğine Büyük Katkı Sağlayan Güven Önal Hayatını Kaybetti Türkiye'nin madencilik sektöründe öncü isimlerinden olan Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal'ın vefatı, sektörde ve akademik çevrelerde büyük üzüntüye yol açtı. Önal, Türk madenciliğinin gelişmesi yönünde canla başla çalışmalar yürüten bir bilim insanı olarak tanınıyordu.

Önal, uzun yıllar boyunca üstlendiği eğitmenlik ve araştırmacılık görevleriyle birçok genç bilim insanının yetişmesine katkıda bulundu. Birçok önemli projeye imza atan Önal, sektörün ilerlemesi için gerekli stratejik hamlelerin yapılması ve sürdürülebilir madencilik pratiklerinin benimsenmesi konusunda öncülük etmişti.

Önal'ın vefat haberini duyuran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, tüm mesai arkadaşları ve madencilik sektörü adına üzüntülerini ifade etti ve kederli ailesine sabır diledi. Ailesine, dostlarına ve madencilik camiasına başsağlığı dileyerek, merhum Güven Önal'ın anısının her zaman saygıyla anılacağını belirtir, Türk madenciliğine sağladığı katkıların unutulmayacağını vurgularız.

#TürkMadenciliği #GüvenÖnal #MadencilikSektörü #EnerjiTabiiKaynaklarBakanlığı #YurtMadenciliğiniGeliştirmeVakfı

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °