TÜRK ANNELER DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI H. SEVİYE ÖZSOY’A VEFA PROĞRAMI DÜZENLENDİ.

TÜRK ANNELER DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI H. SEVİYE ÖZSOY’A VEFA PROĞRAMI DÜZENLENDİ.

Gündem 6.12.2023 13:33:00 0
TÜRK ANNELER DERNEĞİ KURUCU BAŞKANI H. SEVİYE ÖZSOY’A VEFA PROĞRAMI DÜZENLENDİ.

 

Afyonkarahisar Yazarlar Şairler Derneği (AFYAŞAD) tarafından Türk Anneler Derneği iş birliği ile Afyonkarahisar Türk Anneler Derneği’nin kurucusu ve Onursal Başkanı Huriye Seviye ÖZSOY’ adına Ahde Vefa Programı düzenlendi. 
AFYAŞAD başkanı Muharrem Günay yapmış olduğu açıklamada, “Peygamber Efendimiz “Ahde vefası olmayanın imanı (dini) olmaz” buyuruyor. Biz de bu gerçekten hareketle yapmış oldukları yararlı hizmetlerle topluma örnek olmuş, öne çıkmış hayır sever insanlara hem vefa borcumuzu yerine getirelim hem de ilimizde  yeni Kadınanaların çıkmasına katkıda bulunmak amacıyla bu programı düzenledik” dedi.
Huriye Seviye Özsoy’a vefa programı 12/12/2023 Salı günü Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde öğleden sonra saat 14’de gerçekleşecek. 
HURİYE SEVİYE ÖZSOY KİMDİR?
Seviye ÖZSOY 01.Ağustos 1932 yılında Afyon’da Molla Mahmut ÇELEBİ ve Hadiye ÇELEBİ’nin beşinci ve son çocuğu olarak Afyon’da doğdu. İlkokulu Cumhuriyet İlkokul’unda bitirdi. 
18.Mayıs.1948 de Ebulkasımzade soyundan Hasan ve Hacer’in oğlu Nuri ÖZSOY ile Afyon’da evlendi. Bu evlilikte mutlu ve saadetli 63 yıl içinde 3 evlat sahibi oldular. 1.Oğlu İnşaat Mühendisi Tevfik Hasan ÖZSOY (1949 Afyon-2011 İstanbul), 2.Oğlu Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Profesörü Zafer ÖZSOY (1953 Sivas -) ve Almanca Öğretmeni kızı Hacer Sevnur ÖZSOY HANAĞASIOĞLU’dur (1955 İzmir). 
Ayrıca Evlatlık olarak alıp yetiştirdiği ve evlendirdiği 2 kızı (Tayyibe ALÇINSU ve Havva ALGUR) daha vardır. 
Evliliğin ilk yıllarında eşinin TCDD daki görevi dolayısı ile Malatya, Erzurum, Sivas, İzmir, Sivas ve Ankara’da yaşadı ve çocuklarının tahsiline yardımcı oldu. Sivas ve daha sonra Ankara’da Türk Anneler Derneğine girerek, hayatı boyuna hep hizmet ettiği insanlık namına yardımlarda bulundu.

 Eşi emekli olduktan sonra memleketi olan Afyona yerleşti ve burada kendisinin maddi katkılarıyla 1995 de Afyon merkezinde bir daire alarak Afyon Anneler Derneğini kurdu. Eşiyle birlikte Afyonun yeşillenmesi için bilfiil çalışarak Afyon Hıdırlıkta bir orman yetiştirdi (3500 Fidan kendi imkânları ile). 
Yaptığı birçok yardım faaliyetten dolayı Belediye, Hastane, 

Huzurevi, Yetiştirme yurdu, Valilik ve Üniversiteden takdir plaketleri ve belgeleri alarak Afyon halkı tarafından AFYON ANNESİ lakabını kazandı. ÖZSOY ailesi Devlet Bakanı Işılay SAYGIN tarafından 1998 yılı en iyi aile seçildi, berat verildi ve ödüllendirildi. Afyon Anneler Derneği Onursal Başkanı olarak hala Afyona yararlı olmaya devam etmektedir.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °