Türkiye'de Trafiğe Yönelik Özel Denetim: Binlerce Araç Ve Sürücü Kontrol Edildi

Türkiye'de Trafiğe Yönelik Özel Denetim: Binlerce Araç Ve Sürücü Kontrol Edildi

Gündem 25.12.2023 10:24:00 0
Türkiye
Türkiye genelinde, trafik güvenliğinin sağlanması ve araç çekme ve kurtarma hizmetlerinde yer alan araç ve sürücülerin disiplin altına alınması amacıyla 11-17 Aralık tarihleri arasında özel bir denetim gerçekleştirildi. Bu denetim kapsamında, toplamda 14 bin 18 araç ve sürücü denetlendi.

Denetim sonucunda çeşitli ihlaller tespit edildi. İhlaller arasında, 190 aracın yetki belgesinin bulunmadığı, 148 sürücünün mesleki yeterlilik belgesi veya geçerli psikoteknik değerlendirme raporunun eksik olduğu, 67 aracın teknik şartlara aykırı olduğu, 42 aracın tescil belgesi veya plakasının mevzuata aykırı olduğu, 94 araçta taşıma kapasitesinin üzerinde araç taşındığı, 90 aracın geçerli zorunlu mali sorumluluk sigortasının bulunmadığı ve 265 aracın fenni muayenesinin yapılmadığı belirlendi.

Bu ihlaller sonucunda 70 araç trafikten men edilirken, 19 sürücünün sürücü belgesi geçici süreyle geri alındı. Toplamda 4 bin 613 trafik kural ihlali tespit edildi.

Türk Polis Teşkilatı olarak, sürücülerin kendi ve diğer yol kullanıcılarının can güvenliğini korumak için hız sınırlarına uymalarını ve diğer trafik kurallarına riayet etmelerini hatırlatırız. Denetimlerin devam edeceğini kamuoyuna saygıyla duyururuz.

#trafikgüvenliği #trafikdenetimi #haksızsüreçekici #araçkurtarıcı #sürücühakları #TürkPolisTeşkilatı

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °