U-17 Buse Tosun Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Şampiyonlar Belli Oldu

U-17 Buse Tosun Türkiye Güreş Şampiyonası'nda Şampiyonlar Belli Oldu

Spor 18.02.2024 15:13:13 0
U-17 Buse Tosun Türkiye Güreş Şampiyonası
U-17 Buse Tosun Türkiye Güreş Şampiyonası, Türkiye Güreş Federasyonu faaliyet programında yer alan bir organizasyon olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan Spor Salonu'nda düzenlendi. Şampiyonada, 5 farklı sıklette dereceye giren sporcular belirlendi.

40 kg sıklette şampiyon olan sporcu, Emine Beyza Barışkan (Afyon Taşoluk Belediye Spor Kulübü) oldu. İkinci sırada ise Nur Çelik (Nevşehir Belediye Spor Kulübü) yer alırken, üçüncülüğü paylaşan sporcular Şeyma Tağ Tekin (Yükselen Spor Kulübü) ve Asena Ekinci (Hatay İskenderun Geleneksel Güreş Spor Kulübü) elde etti.

46 kg sıklette ise birincilik Yağmur Karabacak (Afyon Taşoluk Belediye Spor Kulübü) tarafından kazanıldı. İkinci sırayı İrem Öztürk (Gaziantep Belediye Spor Kulübü) alırken, üçüncülük derecesini Cansu Özdemir (Adana Kozan Halk Eğitim Merkezi) ve Evin Demir (İstanbul Beylikdüzü Kavaklı Ortaokulu Spor Kulübü) elde etti.

53 kg sıklette şampiyon olan sporcu Delal Kadir (İstanbul Avcılar Belediye Spor Kulübü) oldu. İkincilik derecesi ise Elif Atakan (Antalya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü) tarafından elde edildi. Üçüncülüğü paylaşan sporcular ise Sahra Karakaya (Yalova Tersaneler Spor Kulübü) ve Havva Konca (Afyon Taşoluk Belediye Spor Kulübü) oldu.

61 kg sıklette birincilik derecesini Özde Nur Özmez (Çorum İskilip Spor Kulübü) elde etti. İkinci sırada ise Çilem Çağul (Trabzon Karayolları Spor Kulübü) vardı. Üçüncülük derecesini Tuğba Aktaş (Erzincan Cimin Siyah İnci Spor Kulübü) ve Elif Sude Elmalı (Yozgat Veysel Murat Spor Kulübü) paylaştı.

69 kg sıklette şampiyon olan sporcu İlayda Cin (İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü) oldu. İkincilik derecesini ise Beyza Nur Erduman (Yozgat Veysel Murat Spor Kulübü) elde etti. Üçüncülüğü paylaşan sporcular ise Hayrünisa Nehir Kayış (Tekirdağ Çorlu Belediyesi Spor Kulübü) ve Mediha Nur Karaya (Afyonkarahisar Yeşilay Spor Kulübü) oldu.

Şampiyonanın takım klasmanında birinci olan kulüp, Afyonkarahisar'ı temsil eden Taşoluk Belediye Spor Kulübü oldu.

Dereceye giren sporculara düzenlenen ödül töreninde madalyaları, Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumuş, Federasyon Teknik Kurul Başkanı Niyazi Özçelik, Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen ve Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Oğuz Dönder tarafından sporculara takdim edildi.

#GüreşŞampiyonası #TürkiyeGüreşFederasyonu #BuseTosun #Spor #Şampiyonluk #Madalya

Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °