"Ulusal ve Uluslararası İşbirliğiyle 42 Suçlu Yakalandı: KAFES-31 Operasyonu Devam Ediyor"

"Ulusal ve Uluslararası İşbirliğiyle 42 Suçlu Yakalandı: KAFES-31 Operasyonu Devam Ediyor"

Asayis 19.01.2024 11:55:48 0
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde gerçekleştirilen "KAFES-31" operasyonuyla, INTERPOL'ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı ile arama kaydı bulunan 42 kişinin 12 ülkenin desteğiyle yakalandığını duyurdu. Operasyonun devam ettiği belirtildi.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada, 12 ülkenin desteğiyle gerçekleştirilen "KAFES-31" operasyonuyla, INTERPOL'ün Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajı ile arama kaydı olan 42 kişinin yakalandığını ifade etti. Halkın huzurunu kaçıran uluslararası organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine müsamaha gösterilmeyeceğini belirterek, tüm suçluların adalet önünde hesap vereceğini vurguladı.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı tarafından koordine edildi. "KAFES-31" operasyonu, İl KOM Şube Müdürlükleri ile İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Eskişehir, Kırklareli, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Niğde, Sakarya ve Uşak illerinde gerçekleştirildi.

Almanya, Azerbaycan, Bosna Hersek, İran, İsveç, Finlandiya, Kazakistan, Kırgızistan, Mısır, Rusya, Türkmenistan ve Özbekistan ülkeleri tarafından arama kaydı olan 42 kişi yakalandı. Operasyonun devam ettiği açıklandı.

Yakalanan şahısların organize suç örgütlerine üyelik, yasadışı silah ticareti, uyuşturucu madde ticareti, kasten öldürme, göçmen kaçakçılığı, nitelikli ve mali dolandırıcılık, soygun ve hırsızlık, resmi belgede sahtecilik ve vergi kaçakçılığı gibi suçlardan arama kayıtlarının olduğu tespit edildi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren gerçekleştirilen Kafes Operasyonlarıyla birlikte, Kırmızı Bültenle aranan toplam 114 kişi yakalandı.

Sosyal medya etiketleri: #KAFES31 #organizesuç #yakalamaoperasyonu #uluslararasıişbirliği #AliYerlikaya

Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °