Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesini ziyaret etti

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesini ziyaret etti

Gündem 11.02.2024 15:06:14 0
Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesini ziyaret etti
Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, programları çerçevesinde ilçe, belde ve köy ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Vali Yiğitbaşı, Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesini ziyaret etti.

Vali Yiğitbaşı, ziyareti sırasında Sinanpaşa Kaymakamı Yaşar Artar ve Taşoluk Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çalış ile birlikte Taşoluk Belediyesi Güreş Takımının antrenmanlarını izledi. Bu takımın şampiyonluklarıyla hem beldenin hem de şehrin gurur kaynağı olduğunu dile getiren Vali Yiğitbaşı, sporcuların daha başarılı olması için yapılabileceklerini dinledi.

Vali Yiğitbaşı, güreş takımının antrenmanlarını bir süre izledikten sonra başarılı sporcu kızları tebrik etti ve sporu bırakmamaları konusunda onlara katılmış olduğu mücadeleden vazgeçmemeleri gerektiğini söyledi. Vali Yiğitbaşı, şehirde yapılacak olan Güreş Şampiyonasında da takımdan başarılı sonuçlar beklediğini ifade etti.

Vali Yiğitbaşı, Sinanpaşa Kaymakamı Yaşar Artar ve Taşoluk Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çalış ile birlikte Taşoluk Beldesinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan hazır giyim konusunda dikiş eğitimi alan 17 kadını ziyaret etti. Bu kursun, kadınların talepleri üzerine açıldığını ve kadınların sıfırdan dikiş eğitimi aldığını belirten Vali Yiğitbaşı, kadınların başarılı işler ortaya çıkardığı için kutladı ve tebrik etti.

Vali Yiğitbaşı, Sinanpaşa Kaymakamı Yaşar Artar ve Taşoluk Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çalış ile birlikte bir diğer ziyaretlerini ise Akdi Polen firmasına gerçekleştirdi. Bu firma, 2003 yılından bu yana arıcılık ve polen üzerine çalışmalar yapan bir firmadır. Vali Yiğitbaşı, firma sahibi Murat Akdi'den firma hakkında bilgi aldı.

Ziyaret sırasında, şehrimize özgü ürün üretimi ve markalaşma çalışmaları ile haşhaş poleninin Coğrafi İşaret Tescili konusunda yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

#ValiKübraGüranYiğitbaşı #Sinanpaşa #Taşoluk #Güreş #KadınEğitim #AkdiPolen

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °