Vali Kadir Çalışıcı Büyük şehir belediye Başkan Adayı oldu

Vali Kadir Çalışıcı Büyük şehir belediye Başkan Adayı oldu

Siyaset 1.03.2024 13:48:00 0
Vali Kadir Çalışıcı Büyük şehir belediye Başkan Adayı oldu

Kadir Çalışıcı, 2003-2008 yılları arasında eskişehir valiliği yapmış ve uzun yıllar kamu hizmetinde bulunmuş bir isim olarak dikkat çekiyor.

 

Yeniden Refah Partisi resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Adıyaman, Aksaray ve uzun yıllar Eskişehir Valiliği görevlerinde bulunarak büyük bir onurla kamu hizmeti yapmış olan Kadir Çalışıcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız oldu. Eskişehir'e ve partimize hayırlı olsun."

 

Kadir Çalışıcı Kimdir?

Kadir Çalışıcı, Afyon'da başladığı eğitim hayatını Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde tamamladı. 1972 yılında Siyaset ve İdare Bölümü'nden mezun olan Çalışıcı, 1973 yılında Afyon Valiliği'nde maiyet memuru olarak göreve başladı.

 

Çalışıcı'nın kariyerinde Kaymakamlık görevleriyle başlayan süreç, Adıyaman, Aksaray ve Eskişehir Valilikleri gibi önemli görevlerle devam etti. Emekli olduktan sonra 2011 genel seçimlerinde MHP'den aday olan Çalışıcı, 2014 Türkiye Yerel Seçimlerinde ise MHP'den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu.

 

Yeniden Refah Partisi, Kadir Çalışıcı'nın Eskişehir'e ve partisine katacağı deneyimle büyük bir iddiayla seçimlere hazırlanıyor. İlerleyen günlerde, Çalışıcı'nın projeleri ve vizyonuyla ilgili daha fazla detayın açıklanması bekleniyor.


Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °