Yerel seçim için adres değişikliği nasıl yapılacak?

Yerel seçim için adres değişikliği nasıl yapılacak?

Gündem 7.10.2023 10:17:00 0
Yerel seçim için adres değişikliği nasıl yapılacak?

 

 

Afyonkarahisar İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Erkan Tanyeri Gün FM’in konuğu oldu. Tanyeri programda çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

31 Mart Yerel Seçimleri için adres değişikliği ve seçmen listelerinin güncellenmesine dair kararın Resmi Gazete'de yayımlandığını söyleyen Tanyeri, “Kurul kararına göre seçmenler, Ocak ayında ilan edilecek seçim takvimindeki askı süresinin başlangıcına kadar adres değişikliği yapılabilecek. Seçmenlerin adres beyan formu ile kendilerine ait elektrik, su, doğal gaz, telefon faturaları ya da noter onaylı kira sözleşmesi ile nüfus müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor” diye konuştu.

 

“Tüm ilçelerimizde olması için başvuruda bulunduk”

 

Merkez, Emirdağ ve Sandıklı’da bulunan Nüfusmatiklerle ilgili bilgiler aktaran Tanyeri, “Yerli ve milli yazılımlarla oluşturulan nüfusmatiklerimizde personel desteği olmaksızın bazı işlemler yapılabiliyor. Şu an merkez, Emirdağ ve Sandıklı’da var.

 Tüm ilçelerimizde olması için başvuruda bulunduk. Nüfusmatiklerde e-imza yüklenebilir, adres beyanı alınabilir. Sürücü belgesi bilgileri kimliğe aktarılabilir. Randevu işlemleri yapılabilir ve 15 yaş altı çocuklarımızın yeni kimlik kartı başvuruları yapılabilir” dedi.

Tanyeri, il merkezi ve ilçelerimizde bulunan okullarımıza giderek nüfus işlemlerinin nasıl yapıldığına ilişkin öğrencileri bilgilendireceklerini de sözlerine ekledi.


Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °