Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Afyon'da Toplandı

Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Afyon'da Toplandı

Gündem 29.12.2023 17:36:23 0
Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Afyon
Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici Anonim Şirketi (Zafer Teknopark A.Ş.) 2023 yılı 6. Yönetim Kurulu toplantısı, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyal Tesislerde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesini (AFSÜ) Temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Aslan, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesini (OSB) temsilen Bölge Müdürü Ali Ulvi Akosmanoğlu, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi Kamil Karahan, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir ve Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Boz katıldı.

Zafer Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısının açılış konuşmasını Yönetim Kurulu Başkanı Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş yaptı. Prof. Dr. Mehmet Karakaş konuşmasında her iki ilin ekonomisinin gelişmesi için gerekli bütün adımların atıldığına dikkat çeken Karakaş, inşaatı devam eden Afyonkarahisar OSB Teknopark Ek Alan binası sayesinde Afyonkarahisar'ın bölgede önemli potansiyele ulaşacağını ifade etti. İki farklı il ve iki farklı üniversite ortaklığında kurulan Türkiye'nin ilk Teknoparkı olan Zafer Teknoparkın, üniversite sanayi iş birliğinin tesis edilmesinde önemli bir fonksiyon icra ettiğini, bunun için faaliyetlerini önemsedikleri ifade etti.

2023 yılı son yönetim kurulu toplantısında Zafer Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Tuğrul Kandemir, 2023 yılı içerisinde Teknoparkta yürütülen projeler ve Teknopark faaliyetleri hakkında yönetim kurulu üyelerine bilgi verdi. Kandemir, ayrıca Teknopark proje çıktıları ve değerlendirilen AR-GE projelerinin sayı ve nitelik olarak ne tür özellikler içerdiği ile ilgili yönetim kurulu üyelerini bilgilendirildi. Teknopark'ın 2023 yılında gerçekleştirdiği faaliyetler, finansal yapısı ve gelecek vizyonu hakkındaki görüş ve planlamaların ele alındığı toplantıda, Zafer Teknopark A.Ş.'nin Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde yapımına başlanan yeni Teknopark bina inşaatına ilişkin değerlendirmeler yapılarak, toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve diğer yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Prof. Dr. Mehmet Karakaş, Afyon-Uşak Zafer Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kuruluşundan bugüne kadar her iki ilin hem üniversiteleri hem de diğer kurumları arasında uyumlu ve örnek bir ortaklık sergilendiğini ve bundan sonra bu uyumun her alanda ortak proje ve iş birlikleri ile devam edeceğine inandığını ifade etti.

Teknopark Yönetim Kurulu Toplantısı, iyi niyet ve başarı temennilerinin ardından sona erdi.

#Afyon #Uşak #ZaferTeknopark #AfyonKocatepeÜniversitesi #UşakÜniversitesi #AfyonkarahisarSağlıkBilimleriÜniversitesi #AfyonkarahisarTicaretveSanayiOdası #AfyonkarahisarOrganizeSanayiBölgesi #UşakTicaretveSanayiOdası

Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °