ZEYBEK BAŞKAN’DAN AFYON’DA BİR İLK DAHA

12 BOYUNCA ÜCRETSİZ ÇÖLYAK EĞİTİM KURSU

Gündem 13.11.2023 10:08:00 0
ZEYBEK BAŞKAN’DAN AFYON’DA BİR İLK DAHA

ZEYBEK BAŞKAN’DAN AFYON’DA BİR İLK DAHA

 

       Türkiye’de ilk kez Afyonkarahisar Belediyesi tarafından çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlara 12 ay boyunca sürecek ücretsiz kurs açıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in talimatları ile  Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde açılan kurs ile çölyak rahatsızlığı bulunan vatandaşlar glütensiz ürünleri artık kendileri yapabilecek.

12 ay boyunca sürecek kurslar hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki programdan oluşuyor. 

Glütensiz ürün bulmakta zorluk çeken vatandaşlarımıza gıda desteğinin yanı sıra şimdi de kurs hizmeti veriliyor.

 Bu kurs hizmeti ile birlikte glütensiz ürünleri çölyaklı bireyler kendileri yaparak tüketme imkânına sahip olacak.

Kursta bulunan araç ve gereçler ile temel gıda glütensiz un, Belediyemiz tarafından ücretsiz şekilde kursiyerlere veriliyor.

Türkiye’de ve Afyonkarahisar’da ilk kez Başkanı Mehmet Zeybek tarafından Belediyemizce sunulan Çölyak Eğitim Kursu hizmetinden 50’ye yakın birey yararlanıyor. Sertifikalı kurs sayesinde çölyak hastaları makarnadan, pastaya sevdikleri yemeklerin püf noktalarını öğreniyor, kendileri yapıyor. 

HER DAİM YANINIZDAYIZ

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Çölyak Eğitim Kursunu ziyaret ederek çölyak rahatsızlığı bulunan ebeveynler ve çocuklar ile bir araya geldi.

 Büyük bir teveccühle karşılanan Başkanımız glütensiz gıda desteği ve kurs eğitimleri ile "Hemşehrilerimizin ve çocuklarımızın her daim yanındayız" mesajı verdi, çocuklar ile birlikte glütensiz pasta kesimi yaparak hatıra fotoğrafları çekindi.

Çocuklar ile yakından ilgilenen Başkanı burada yaptığı açıklamada; “Çölyak hastası çocuklarımız ve ailelerin zor durumdan kurtulmaları için, her türlü gıdaya ihtiyaçları olduğunu bildiğimiz için glütensiz gıdalardan oluşan geniş ürün yelpazesi olan destek paketlerimizi ulaştırıyorduk.

 Atıl durumda olan bir yerimiz vardı. 

Bu yeri onlar için açtık. Türkiye’de ilk kez 12 boyunca eğitimin verileceği Çölyak Eğitim Kursu’nu faaliyete aldık. Glütensiz gıdalardan oluşan malzemeleri ve araç gereçlerini alarak bu kursu düzenledik. Bu desteği de kurs boyunca vereceğiz. Temel ürünleri biz karşılayacağız. Çölyak hastası bireylerimizin yiyecekleri ürünleri üretebilecekleri kurs açtık. 

Hafta içi saat 13.00-17.00 hafta sonu saat 09.00- 16.00 arası kurslarımız var. Eğitici hocalarımıza da teşekkür ediyorum. Her daim çocuklarımızın ve ailelerimizin yanındayız. Onların daha rahat bir yaşam geçirebilmeleri için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

ZEYBEK BAŞKAN’A BÜYÜK TEŞEKKÜR

Usta Öğretici Aybüke Kocasoy ise  Belediye Başkanımıza teşekkür ederek, "Bu kursumuzda glütensiz tariflerin eğitimini veriyoruz, sunumunu yapıyoruz. Çölyaklılar için ve glütensiz beslenenler için çölyak eğitim kursu Afyon’da ilk ve tek.

 Bu desteği bize sağladığı için kursiyerlerim adına Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyoruz.

 Gıdaları temin etmek zor ve ürünler pahalı. 

Bu destekten dolayı kursiyerlerim çok mutlu. Buradan keyif alarak evlerine dönüyorlar. Kursiyerlerim hem el becerilerini geliştiriyor hem de çarşı ürünü gibi lezzetler çıkarıyorlar. Öğrendikleri ile beraber dışarıya bağımlı kalmıyorlar ve her istedikleri an glütensiz ürün yapabilme imkânına sahip oluyorlar. Çünkü sipariş verildiği zaman iki üç günde geliyor. Çocukların ve kendilerinin canı istedikleri an yaparak tüketme fırsatın sahipler. 

Çok memnunuz. Başkanımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

11 yıldır çölyak hastası kızı olan kursiyer Hatice Dindoruk ise Başkanımıza teşekkür ederek; “Burası bizim için hayat kaynağı oldu. Kısıtlı kalıyorduk. Allah razı olsun belediye Başkanı önderlik ederek burayı açtı. Un ve gıda yardımında bulunuyor. Dışardan ürünler maliyetli geliyor ve her istediğimizi alamıyorduk. Bu kurs bize çok faydalı oldu. İstediğimiz gibi çocuklarımızın makarnasını, mantısını, pastasını elimizden gelen her şeyi yapabiliyoruz artık.

 Çocuklarımızın canı istediği anda dışardan gelmesini beklemek yerine kendimiz hemen evimizde yapabiliyoruz. Ayrıca bizlere glütensiz gıda kolisi veriyor. Bize çok büyük bir iyilik yaptı. Kendisine çok çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

 


Anahtar Kelimeler: ZEYBEK BAŞKAN’ AFYON’
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °