Mahmut ÖZER


6+1=50+1 eder mi?

6+1=50+1 eder mi?


Yazının başlığına bakarak bunun bir matematik metni olduğu zannedilmesin.

Bu BEYAZ DUMAN ne zaman çıkacak?

6+1 Kardinalin kendi aralarından birini PAPA SEÇMEK için Sistina şapelinde toplanıp bacadan beyaz duman çıkıncaya dek sürecek olan görüşmeleri bitmedi gitti.

Onuncu ama sonuncu olmayan toplantından çıkan netice KOLTUK tek, MÜHÜR çok olsun.

Demokrasi tarihinde sadece iktidar gitsin diye bu kadar çok parti KURDURTULMUŞ başka bir ülke yoktur zannımca.

Emanet vekil ile ihanet başkan ve bakanlara kurdurtulan partilerin % sıfırlı rakamlarla tırtıkladığı oyları bir araya getirilerek bir yekûn elde etme operasyonu milletin nazarında makes bulup bulmayacağı hala netleşmedi.

Bu müphem bu flu durum seçmenin tercihini belirlemede en önemli ihtiyacı olan GÜVEN duygusunu tatmin etmiyor.

6+1 partinin tırtıklanmış kırıntılarla bir blok oluşturmak ve bunları bir arada, aynı fikir çatısı altında tutmanın imkânsızlığını kabullenmeyip kendilerine UMUT bağlamış kitleleri SÜKUT-U HAYALE uğratmaktan öte bir şey yapmış olmuyorlar.

Bunca toplantı ile elimizdeki tek somut söz, güç(lük)lendirilmiş parlamenter sistem. Onu da ne millet anladı ne de kendileri anlatabildi.

Her kafadan bir sesin çıktığı, kakafoniye dönmüş bir söylemin hiçbir sadra şifa olmayacağı, vakit kaybından öte bir şeye yaramayacağını kabullenmeleri çok zor görünüyor.

Yazının bu kısmına kadar 6+1 in bize hissettirdiklerini ifade etmeye çalıştım. Sıra onlara tavsiyemizde.

Sayın muhalefet parti başkanları, sizin bu proje tutmaz çünkü buradan görüldüğü kadarı ile sizde DOKU UYUŞMAZLIĞI var. Zira 6 görünen 1 de gizlenen paydaşlarınızın aynı çatı altında olması doğaya ters. Ikınarak, zorlayarak bir masa etrafında bulunmanız, sizin için ÇIKIŞA değil ÇÖKÜŞE neden olur. Olan yine millete olur.

Burada yapılacak olan, TEK adayla değil ÇOK adayla seçime girmek ve her adayın tırtıkladığı oylar yüzünden CUMHUR İTTİFAKININ adayı RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın %50-1 alması ve seçimin ikinci tura kalmasını sağlamak. Dolayısı ile MASADA olmayan ittifakın SANDIKTA olmasıdır.

Bekli 6+1 o zaman 50+1 eder. Yoksa tarih yine tekerrür eder.

Son söz: BAŞKANLARIN ittifakı değil SEÇMENLERİN ittifakı ancak sizi iktidar yapar.