ALİ GENÇ


‘ANTİPATİYLE OLUŞAN ALGI VE FİLMLE MOTİVE!!!

‘ANTİPATİYLE OLUŞAN ALGI VE FİLMLE MOTİVE!!!


BEREKET DUASI,YOZLAŞMAYA TEPKİ,ATSO’NUN KALKINMA PLANI ‘ANTİPATİYLE OLUŞAN ALGI VE FİLMLE MOTİVE!!!
 Cuma günü Aksaray’da esnaflarla ve vatandaşların görüp sevindikleri bir etkinlik yapıldı.
 2020’in Haziranından itibaren 7/24 Aksaray’ın birinin bin olması için alfabenin tüm harfleriyle isimlendirilecek her konuda yola çıktıklarını yolda bulduklarına tercih etmeden, yolda bulduklarını ise dışlamayarak aksine motive ederek kamu kaynaklarını maksimum şekilde kullandırarak gecesini gündüzüne katarak kazanımları sağlatan Aksaray Valisi Aydoğdu’nun iradesiyle bir yeni uygulamaya daha geçildi.
  Cuma vaktinin girmesinin habercisi olan Selalarının okunmasıyla başlatılan uygulama esnaflar için Kapalı Çarşıda uygulamaya konan bereket duasıydı
  Nasıl ki gerçekten imanla kılınan Namaz kişilerin tüm maddi ve manevi olumsuzluklarına gem vuruyor ve kılanı Hakkın yolundaki neferliğiyle başta Hak bilme olmak üzere eylemleriyle Hakkın kullarına en güzel hizmeti yaparak o Rızayı Bariye kavuşturuyorsa bu yapılan etkinliğinde gerçekten de yapılan mahal ile mücavirinde etkin olacak.
  İlk duanın ardından Vali Aydoğdu tarafından devamlı olacağı belirtilen duanın sürekliliğinden esnafın Fatih Sultan Mehmet ‘in İstanbul’un fethi hazırlıkları esnasında Edirne çarşısındaki gibi olursa satıcı ile alıcı arasındaki gibi etkilenmesiyle son birkaç yıldır zirveye çıkan yüksek fiyatlar ile esnaflar arasındaki satılan malların yüksek fiyat farklılıklarının son bulması umuluyor. 
  Bahsettiğim konu yeni Aksaray İl Müftüsü Veysel Işıldar tarafından Orta çarşıda Cuma Salasının okunmasından sonra yaptığı duaydı..
İNSAN NESLİNİN DEVAMININ TEHLİKEYE GİRMESİNE SEBEP OLACAK ETKİNLİĞE KAMU OTORİTESİ İZİN VERMEMELİ!!!
İbrahim’i dinlerin tamamında devlete ferdin hayatının, dininin, aklının, mal ve neslinin korunması görevi verilmesi bu dinlerde olduğu gibi son ve tahrif edilmeyen tek semavi din olan İslam tarafından aynı şekilde devletin görevlendirilmesi neslin devamının önemini  bir kez daha ortaya koyuyor.
    Semavi dinler tarafından devletlere bu sorumluluklar yüklenirken Anayasamızın 41. Maddesinde de ailenin Türk toplumunun eşler arasında eşitliğe dayanan temel bir çatı olduğu belirtilerek devletin ailenin huzur ve refahı, özellikle ananın ve çocukların, yani neslin korunması için gerekli tedbirleri alması görevi verilmiştir.
   Devletlerin devamının olmazsa olmazı sağlıklı üreme ve bu üremeyle oluşan sağlıklı nüfusun sürekliliği milletlerin istikballerinin olmazsa olmazı için önemli olmasına rağmen bunu engellemek için dünyadaki birçok ülkedeki gibi bizim ülkemizde de meşrulaştırılmaya çalışılan 3.cinsiyet ailenin ve dolayısıyla üremeye bağlı olarak sağlanan devamlılığın önündeki en büyük engeldir.!!!
  Neslin devamını önlemek için dünyadaki belirli mihraklar tarafından da çeşitli sözüm ona masum gösteriler ve söylemlerle oluşturulmaya çalışılanın özentiyle meşrulaştırılmasının bir kolu da 3. nesli temsil ettiklerini belirten sanatçılar aracılığıyla meşrulaştırılması çabasıdır.
  Yeni nesillerin özenmeleri ve dolayısıyla neslin devamına kibrit suyu sıkacak bu etkinliklerden ilimizde gelecek ay yapılması planlanana ilimizde yaşayanların tamamına yakını karşı.
  Nesli tehlikeye sokacak çalışmanın ürünü olan etkinliğe karşı çıkan vatandaşlarımızın tepkisi  Aksaray’daki 80 Sivil Toplum Kuruluşunu çatısı altında bulunduran Aksaray Milli İrade Platformu adına Başkan Kuddusi Bakar ile Aksaray Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından yapılan açıklamalarda dile getirildi.
 Engellenmediğinde ileride yapılacak olanlara da yol açacağından başlangıçla ve devamında yapılacakların sebep olacağı maddi ve manevi olumsuzluklar göz önüne alınarak Mülki ve Hukuk kurumları tarafından vatandaşın tepkisi de göz önüne alınarak bu etkinliğe izin verilmemelidir.!!!
İNTİKAMCILIKTAN UZAK HEDEFİ DAHA İYİ AKSARAY VE BÖLGE OLAN ATSO’NUN 3 SACAYAKLI PROĞRAMI İÇİN TÜM ATANMŞILAR, SEÇİLMİŞLERLE SİYASİLER VE STK’LAR CÜRÜMLERİ KADAR MEŞRU YER YAKARAK TAM DESTEK OLMALI!
  Medeni çerçevede yapılan yarışmalar kamuoyunu epeyce meşgul etmesine rağmen bazı gruplarda oluşan belirsizliğin nihayetinde mahkeme tarafından yapılan incelemelerin ardından çekilen kura sonunda  bir önceki dönem oda başkanı olan Ahmet Koçaş ve o zamanda birlikte hareket ettikleri Fatih Tekin’in Meclis başkanı olduğu yeni yönetim ay başında seçimin galibi olarak fiilen göreve başladı.
  Salı günü Meclis üyeleri ve yönetim kurulu ile medyayla buluşan Ahmet Koçaş ve arkadaşlarının hiç kimseye küs ve dargın olmadıkları, seçimin geride kaldığı ve kendilerinin her türlü menfilikten ve bu çerçevede oluşturulan algının aksine İntikamcılıktan ziyade hizmet prensibini benimsediklerini.
   Bunun için öncelikle ilimiz ekonomisinin ana kollarının ayrılmaz ikilisi olan Tarım ve hayvancılıkla birlikte sacın diğer iki ayağı olan sanayileşmede daha önceki dönemde benimsenen ”İl ilçelerinin gelişmesiyle büyür ve gelişir” prensibi ile yapılan çalışmanın neticesinin üç ilçede kurulan OSB’ler olduğunu.
   Aksaray’ın Turizmde de hak ettiği yere gelmesi için çalışmalarının bulunduğu ve yakında bunların kamuoyuyla paylaşılacağının belirtilmesi de toplantıya katılanların taktirini topladı.
   Ahmet Koçaş başkanlığındaki yeni ATSO yönetiminin paydaşlarıyla birlikte gerçekleştirmek istediği programının başarısı için tüm atanmış ve seçilmişler tarafından meşru olan tüm kanalların kullanılarak desteklenmesi şart olduğundan ilimizin ve ilimizin coğrafi konumu nedeniyle yapılan hizmetlerin bölgemize yapıldığı gerçeğiyle mutlaka desteklenmesi şarttır.
YAŞ FARKLILIĞINDAN ANTİ PATİYLE OLUŞAN ALGIDAN KURTULMANIN ÇARESİ EMPATİ!!!
   Geçen hafta Vali Aydoğdu’nun davetinde ilimizdeki uyuşturucu konusunun yeniden gündeme gelmesi nedeniyle verilen talimatla Ekimde ilimiz medyasına Jandarma ve Polis teşkilatı tarafından narkotik ile ilgili bilgilendirmeye katılmama rağmen tekrar davet edilmemiz üzerine 3 arkadaşımıza yeniden bilgilendirme yapıldı.
    İl Jandarma Komutan yardımcısı Albay Hikmet Kaya, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ferhat Şahin  ve Narkotik Şube Müdür Vekili Soner Taşkıran tarafından Polis Evinde yapılan bilgilendirme ile bir daha gönüllere su serpildi.
      Bu bilgilendirmede de sokakta dillendirilen ilimiz merkez ilçesi ile ilçeleri ve kırsalında oluşturulan menfi algının aksine rakamlarla verilen bilgide Üniversitede dahil il merkezi ile ilçe merkezleriyle kırsalda aralıksız olarak devam eden tebdili kıyafetli ve resmi elbiseyle yapılan aralıksız denetimlerde hiçbir okulda uyuşturucu yakalanmadığı.
   Bu konuda yabancı uyruklulara isnat edilen suçlamalarında resmi çalışmalarda aksinin kanıtlandığı rakamlarla ortaya konarak alkolsüz birçok içeceğin şişe ve kutularının farklı olmasının ve gençlerin giyim ile kuşamları nedeniyle uyuşturucu veya alkol kullandıkları gibi bir algının yaş farklılığından dolayı oluştuğu ortaya kondu.
AYDOĞDU’DAN BİR ENGELLİNİN AZMİYLE MİLLETVEKİLI OLMASI FİLMİYLE ÖĞRENCİLERE ÖZGÜVEN MOTİVESİ!!!
 1 yaşındayken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Ak Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini ve bu mücadeleyle milyonlara umut olma hikâyesini anlatan

 ”Buğday Tanesi” isimli kitaptan aynı isimle beyaz perdeye uyarlanan film geçen hafta vizyona girdi.
   Fiziksel hiçbir engelin başarıdan alıkoyamayacağını ete kemiğe büründüren ve başta engelliler olmak üzere tüm bireylerin başarısını teşvik eden filme Vali Aydoğdu’nun himayesinde yürütülen “Sinema Günleri” etkinliği çerçevesinde bir hafta boyunca günde ortalama 500 öğrencinin motive edilmeleri maksadıyla filme götürülmeleri  göreve başladığı 2020’nin Haziran ayından günümüze kadar akla gelen her türlü konuya dokunan, sıkıntıları gideren başarıları getiren çalışmaları yapan Aydoğdu’nun çok yerinde taktire şayan olan yüzlerce çalışmasından bir yenisidir.
  Rabbim yar ve yardımcımız olsun.