LOKMAN ÖZKUL


AILENIN KORUNMASI ASLI GÖREVIMIZDIR


 

Aile toplumun temel tasidir. Milletleri ayakta tutan aile yapilarinin saglamligidir. Aile yapisi çürük olan toplumlarin uzun süre ayakta kalmasi mümkün degildir. Türk Milleti olarak bizim en önemli vasfimiz aile yapimizin diger milletlere göre saglam olmasidir.

Her ne kadar son zamanlarda büyük sarsinti yasamis olsa da, inancimizdan, örfümüzden gelen nedenlerle saglamligini korumaya gayret ediyor.

Aile çökerse hepimiz çökeriz, enkazin altinda kaliriz Allah muhafaza.

Son zamanlarda aile yapimizi çökertmeye yönelik girisimlerin, bilinçli veya bilinçsiz olarak yapildigini üzülerek müsahede ediyoruz. Internet dünyasi, sosyal medya, bazi tv programlari (özellikle gündüz kusagi kadin programlari..) çarpik iliskiler, LGBT denilen sapik olusumlar, aile mahremiyetinin korunmamasi, ahlaki dejenerasyon olusturan açik saçiklik müstehcenlik, moda, magazin söylemi adi altinda kadini metalastirmaya yönelik girisimler aile yapisina en çok zarar veren faaliyetlerdir.

Gündüz kusagi kadin programlari reyting almak için her türlü rezaleti izleyicinin önüne getiriyor.

Bu kadari da olmaz diyorsunuz, oluyor hatta daha fazlasi da oluyor, neden derseniz bazi insanlar kötü örnekleri uygulamaya daha çok merakli oluyor.

Filanin yaptigini kendine hak gören zihni kit, ahlaki zayif, kisiligi olusmamis, bastirilmis duygularini ön plana çikarmaya çalisan çok zavalli, nefret edilesi.. insanciklar var toplumumuzda.

Küçük çocuklara musallat olan sapiklar, akli baska bir yerlerine inmis olan insanimsi müsveddeler, kendi cinsinin üstün oldugunu aklinca ispatlamaya çalisan zavallilar, dinin ahlakin, örfün, ananenin reddettigi isleri yapmaya mütemayil psikolojik vakalar aile yapisini da çökerten en önemli nedenlerdendir.

Sosyal medya ve diger kanallarla.. tuzaga düsürülen genç kizlar, kadinlar, evlenecegim vaadiyle kandirilip, gönül egledikten sonra ortada birakilan gençler, insanlar..

Bazi film ve dizilerle, dijital platformlarla, tiktoklarla vb.. gayri mesru iliskileri normalmis gibi yansitanlar, her gencin sevgilisi olmalidir gibi absürd bir gerekçe ile flörtü özendirip, evlilik disi birliktelikleri olaganlastiranlar aile bütünlügüne en büyük darbeyi vurmaktadir.

Bunun yaninda ailesine gereken önemi vermeyen ebeveynler, çocuklarini mahrum birakanlar, mutlulugu aile disinda arayan anne babalar da bu mesuliyetin sorumlularidir.

Herkesin yasam tarzina saygiliyiz lakin moda adi altinda, toplumun benimsemedigi bir takim giyinme tarzlarinin da, film ve diziler vasitasiyla bilinç altina sokulmak istendiginin ve özellikle genç kizlarin bu akimdan etkilenmek istenmesinin farkindayiz.

Örnegin göbek kismi açik kiyafetler giyinilmesi, bir takim etkilerle topluma dayatiliyor. Genç kizlarimizin bir kismi da bu moda diye akima kapilip gidiyor.

Kimse kimsenin göbek deligini görmek zorunda degildir. Isteyen istedigi gibi giyinebilir lakin bu tarz bana ve birçok insana absürd geliyor. Giyinme sekillerinden dolayi birçok ailede tartismalar sikintilar yasaniyor. Gençler de büyüklerini, onlara yol gösterenleri, tecrübelerinden istifade ettikleri insanlari dinleyerek hayatlarina yön vermeliler. Kafalarinin dikine gitmemeliler. Eskiler ne demis; ‘Danisan Dagi Asmis, Danismayan Düz Yolda Salmis Kalmis’.

Aile bütünlügünü koruma hususunda toplumun bütün kesimlerine görev düsüyor. Herkes üzerine düseni yaparsa bu kaleyi de saglam bir sekilde korumus oluruz.

Saygilarimla..

Lokman ÖZKUL

Egitimci-Yazar

lokmanozkul@gmail.com