LOKMAN ÖZKUL


Çocuklugumuzun Kahramani: Cüneyt Arkin


Televizyonun siyah beyaz oldugu yillarda tanidik Cüneyt agabeyi. Onunla zalime karsi durur mazlumun yaninda yer alirdik. Kah kalenin burçlarindan diger burçlara atlardik.

Dört nala at kostururduk. Kimi zaman Battal Gazi’ydik, kimi zaman Malkoçoglu, kimi zaman cesur bir halk adami. Filmlerinde yogun duygu akimi olurdu seyretmezdik de sanki biz de o anlari yasar gibi olurduk.

Iste o yillarimizin kahramani Cüneyt abi sali günü itibariyle bu dünyadan ebedi aleme göç etti.

Diger deyisle usta oyuncu Cüneyt Arkin’i kaybettik. Türk sinemasinin o zaman ki merkezi 

Yesilçam'in usta oyuncusu, unutulmaz filmlere imza atan ve asil adi Fahrettin Cüreklibatur olan Cüneyt Arkin, bu sabah aldigimiz haberle 85 yasinda hayata gözlerini yumdu sevenlerini de üzdü.

Eskisehir dogumlu olan Cüneyt Arkin'in asil meslegi doktorluktu...

"Gurbet Kuslari" isimli filmle sinema hayatina adim atan Cüneyt Arkin, geride hiç unutulmayacak filmler birakti.

Battal Gazi serisi, Malkoçoglu serisi, Fatih’in Fedaisi Kara Murat gibi.. unutulmaz filmler Cüneyt agabeyin muhtesem performansiyla izleyiciye müthis bir haz veriyor farkli duygulari yasatiyordu

. Sinemaya ilk Battal Gazi filmi için gitmistim, sinemada beyaz perdede dövüs sahnelerini, savas oyunlarini ve özelikle Cüneyt agabeyin oradan oraya uçusunu seyretmek inanilmaz zevkliydi.

Film çikisi hala kendimizi alamaz gördügümüz sahneleri arkadaslarimizin üzerinde denemeye çalisirdik. Simdi bile tv de zapping yaparken, Cüneyt agabeyin filmini görsem takilir kalirim. Kemal Sunal komedide neyse vurdulu kirdili filmlerde de Cüneyt Arkin odur. Vurdulu kirdili derken, hep bir zulme karsi baskaldiri, bir direnis, mazlumu koruma, güçlüyüm diye zulmeden zalimlerden intikam alma, Cüneyt Arkin filmlerinin ana karakteristigiydi.

En son Kurulus Osman dizisinde, ak saçli bilge bir Türk büyügü seklinde izledik. Onun vatanseverligi milliyetçiligi bütün insanimiza örnek olacak tarzdaydi.

Yesilçam’in bir zamanlar debelendigi, çirkin film furyasina kapilmamis, kendini uzak tutmus ve bu anlamda da seyircinin gözünde olumsuz bir izlenim birakmamistir. O zamanlar bir kisim aktör ve aktrisler üç kurus para kazanma adina bu çirkin ve pespaye akima kapilmislar ve silinmeyecek olumsuz izler birakmislardir. Cüneyt Arkin iyi bir aile babasi, örnek bir es olmus ve kiymetli evlatlar yetistirmistir

. Hayatin sadece sinemadan ibaret olmadigini, hayatta ailenin de en önemli yere oturmasi gerektigini, günümüzde aile yapisini çocuk oyuncagina çevirenlere, evliligi magazin gibi algiyanlara yasantisiyla göstermistir. 

Çocuklugumuzun gençligimizin kahramani Cüneyt agabeyi rahmetle aniyor ve mekanin cennet olmasini Cenab-i Mevla’dan niyaz ediyorum…

Lokman ÖZKUL

Egitimci-Yazar

lokmanozkul@gmail.com