ALİ GENÇ


BU SATIRLARIN ALTINA HANGİ AKSARAYLI İMZA ATMAZKİ?

BU SATIRLARIN ALTINA HANGİ AKSARAYLI İMZA ATMAZKİ?



 Bu satırların altına ancak ve ancak koyu siyasi taassup karanlığı içinde olup gerçekleri görmeyenlerle aklını ekmek peynirle yemeyen herkes gibi bende seve seve yazıya konu olan istenenlerin altına imzamı atarım.
 Mesele şahsi olmayıp öncelikle Aksaray’ın 1840/45-1920 ve 1933-89 arasındaki 131 veya 136 yıl süren iki ilçelik esaretine çarptırılmasının ana sebebi olmasının ve bu zaman içinde çekilen akıl almaz maddi ve manevi sıkıntının tekerrür etmemesinin önüne geçmenin yanında istikbal ininde olmaz ise olmazı sebebiyle dile getirenine bakmadan söylenin altına imza atılır.!!!
TURAN YALDIR’IN DİLE GETİRDİKLERİNİN EKSİĞİ VAR FAZLASI YOK!!!
 Siyasi taassuba kapılmayan her Aksaraylının söylenenlerin doğru olması nedeniyle altına imza atacağı Aksaray Milletvekili Turan Yaldır’ ın  28. dönem TBMM’sinin ve kendisinin de ilk soru önergesi ve bu önergenin konusudur!!!
YALDIR YAZILI SORU ÖNERGESİNİN BİRİNCİ BÖLÜMÜNDE 2004’DE SÖZ VERİLMESİNİN ÜSTÜNDEN 19 YIL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN İSE 10 YILLIK SÖZÜ OLAN AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLU’NU YENİ BAKANA SORDU!
   Turan Yaldır önergesinde “20 yılı aşkın süredir gündemde olan Aksaray - Ulukışla Demiryolu projesi yıllar içerisinde hükümet mensubu birçok siyasetçi ve bürokrat tarafından seçim vaadi olarak gündeme getirildi. 
  Bu proje şimdi de Danıştay’ın ihaleyi üst üste iki kez iptal etmesiyle adeta bir çıkmaza girmiştir.
   Sürekli değişen projeler, ertelenen planlar, aksayan ve tekrarlanan işlemler nedeniyle geciken proje Aksaray ekonomisinde telafisi zor ekonomik kayıplara sebep olmaktadır.
   Bu bağlamda; 1) Danıştay’ın ihaleleri iptal gerekçesi nedir? 2) Yeni ihale ne zaman yapılacaktır? 3) Bakanlığınızın 2023 yılı yatırım programında Aksaray - Ulukışla Demiryolu Projesi var mıdır? 4) Bu proje için gerekli olan ödeneğe 2023 yılı bütçesinde yer verilmiş midir? 5) Bu proje bakanlığınıza ait Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’na göre ne zaman inşaatına başlanıp bitirilecektir? Bu tarihlerde bir değişiklik olabilecek midir? 6) Bu Projenin 20 yılı aşkın süredir hayata geçirilememesinin sebepleri nelerdir? 7) Bu projenin iptali ya da ertelenmesi söz konusu mudur?” diye sordu.
YALDIR’IN ULAŞTIRMA VE ALT YAPI BAKANIN TBMM’SİNDEKİ YEMİNİN HEMEN ARDINDAN VERDİĞİ SORU ÖNGERESİNİN 2.Sİ KÖRDÜĞÜME DÖNEN, 20 YILDIR BİR TÜRLÜ TAMAMLANAMAYAN ORTAKÖY DUBLE YOLU OLDU!
  Yaldır soru önergesinin 2. maddesinde “Aksaray ilimizin en büyük ilçesi olan Ortaköy İlçesi ile arasındaki yaklaşık 32 Km’lik mevcut karayolunun Aksaray’ımıza ve Ortaköy’ümüze yakışmadığı gibi gelişimin önünde büyük engel teşkil etmektedir.
  Tek şeritli, bozuk, bakımsız ve çağımızın karayolları güvenlik standartlarına uymayan bu yokta her yıl onlarca ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı trafik kazaları yaşanmaktadır. Yaşanan can kayıplarının telafisi mümkün değildir. 
 2015 yılında ihalesi ve yer teslimi yapılan projede aradan 8 yılı aşkın süre geçmesine rağmen henüz inşaata başlanmamıştır. 
  Her seçim döneminde göstermelik çalışmaktan ve köstebek yuvasına dönmüş yollardaki çukurları yamamaktan öteye gidilmemiştir.
  2020 yılında tekrar ihaleye çıkan bu projede aradan 3 yıl geçmesine rağmen hiç bir inşaat faaliyetine başlanmamıştır.
  Bu bağlamda; 1) 2015 yılında yapılan ilk ihale neden iptal edilmiştir? 2) 2020 yolunda yapılan ikinci ihalenin tatbiki için hazırlanmış bir takvim var mıdır? Var ise ne zaman başlayıp ne zaman bitecektir? 3) Bakanlığınızın 2023 yılı yatırım programında Ortaköy Yolu Projesi var mıdır? 4) Bu proje için gerekli olan ödeneğe 2023 yılı bütçesinde yer verilmiş midir? 5) Bu Projenin 8 yılı aşkın süredir hayata geçirilememesinin sebepleri nelerdir? 6) Bu projenin iptali ya da ertelenmesi söz konusu mudur? 7) Her yıl onlarca can kaybına ve milyonlarca lira maddi zarara sebep olan mevcut yol daha kaç can aldıktan sonra yapılmaya başlanacaktır?.”
    Dile getirilen konuların her iki sininde gerçekliği ve dile getirilen bu iki meselenin gereğinin yayılmaması durumunda ilimizle bölgeye vereceği zarar, tamamlandığında ise ülkemiz ödeme dengesi ile emisyon miktarının azaltılmasıyla yatırımcı çekmedeki faydaları göz önüne alınarak zaman geçirilmeden her iki konunun da çözüme kavuşturulması şarttır.
 Bunun için ilimizin diğer üç Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy ve Ramazan Kaşlı tarafından da hem verilen sözün tutulması, hem de ilimiz ve ilimizin coğrafi konumundan dolayı bölgemizle ülkemiz ekonomisine katkısı göz önüne alınarak güç birliği yapılması dileğiyle.