ISMAIL AKAR


Demokrat Parti’de gençler yok

Demokrat Parti’de gençler yok


 

DP Kongresi Pazar günü Derya Düğün Salonunda yapıldı Gazeteci dostum Ahmet Tunca ile izledim kongreyi. Salonda genel hava yaşlı ve orta yaşlı partililer vardı. Kadın partilileri de gördük ama gençler yoktu.

En Genç pati Genel Başkanı olan Gültekin Uysal’ın partisinde gençlerin olmadığına tanıklık ediyorduk. Bir anlamda emekliler kongresini izledik.

Posterde Turgut Özal ayrıntısı

Salona girdiğimizde kürsünün arkasında Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Gültekin Uysal, Celal Bayar ve Turgut Özal’dan oluşan dev poster var. Diğer isimler Demokrat Parti veya Doğru Yol Partisi’nde Genel Başkanlık yaptı ama Turgut Özal Anavatan Partisi Kurucusuydu. ANAP iktidarında Başbakan ve cumhurbaşkanı oldu.

 Süleyman Demirel ve diğer 12 Eylül de yasaklanan parti liderlerinin siyaset yasağının kalkmaması adına yoğun çalışan bir siyasetçiydi. Sonrasında halk oylaması ile yasak kalkınca Özal ve Demirel iktidar yarışına girdiler her daim birbirine rakipti.

Sanırım bu poster ile Özal sevenlerine bir gönderme yapılmış.

Kongreden Notlar

Bu kongrede de aksaklıklara tanıklık ettik. Kongre başlamadan önce salonda çok az insan varken İstiklal Marşı çalınmaya başladı. 

İnsanlar ayağa katlı mecburen. Hata anlaşıldı ve yayın kesildi.

Divan oluşumundan sonra 6 lı masada yer alan partilerin İl Başkanları ve diğer konuklar tanıtıldı. 

Burada da yanlış isimler telaffuz edildi. O kadar ki CHP Afyonkaraisar Milletvekili Burcu Pala olarak anons ediliyordu.

Açış konuşması sonrası İl Başkanı Hikmet Bülbül’e hesap cetveli ve faaliyet raporu için söz verildi.

Ama Bülbül İl Başkanı Hikmet Bülbül faaliyet raporu ve yıllık hesap vaziyeti okumak yerine iktidarı eleştirdi.Ayrıca .

İl Başkanı Bülbül salonda yer alan ilçe başkanlarını kürsüye davet etti.

Bu esnada Şuhut İlçesi unutuldu.Şuhut ekibi uyardı ve hata düzeltildi. Topluca İlçe Başkanlarıyla fotoğraf birlik resmi veriliyordu.

Kongrede CHP milletvekili Burcu Köksal salonda bulunanlara hitap etti. 

DP Milletvekili Cemal Enginyurt her zamanki gibi ateşli bir konuşma yaptı.

Genel Başkan Gültekin Uysal’ın konuşması sonrası tek liste olan Hikmet Bülbül başkanlığındaki DP yönetimi ve diğer organların seçimi yapıldı.

Bu vesile ile DP İl Başkanlığı ve yönetime seçilenlere göreve seçilenlere başarılar diliyorum.

Afyonspor ilk yarıyı 8. bitirdi.

Hes İlaç Afyonspor kendi saha ve seyircisi önünde Soma Spor’a 2-0 yenilerek bu haftayı puansız kapattı.

Puan sıralamasına baktığımızda Afyonspor 28 puanla 8.sırada. Bu gurup çok ilginç 1. Sıradaki Amedspor 34 puanlı Yani gurubun başında yer alan takım ile ortasında yer alan takım arasında sadece 5 puan fark var. 

Aynı durum gurubun alt sıraları içinde geçerli.13 sırada Menemenspor var 22 puanlı. Hemen altında ise 18 puanlı Bursaspor’u düşme hattında görüyoruz.

Demem o ki üs üste alacağınız galibiyetle zirveye geçersiniz. Veya 2 hafta kaybederseniz tehlike çanları çalar. O yüzden 2. Yarıdaki tüm maçlar önemli ve alınacak puanlar da değerlidir.

Olcay Vakası

Maçın genel analizini yapmaya gerek yok. Kaleci Anıl başarılı maç çıkartmasa Afyonspor farklı yenilirdi.90 dakika boyunca Alper’in yan direkten dönen topu dışında Afyonspor gol pozisyonu şutu bile yok. Kötü oynadı ve yenildi hepsi bu.

Ama burada altı çizilmesi gerekli bir nokta var. 

Taraftar maça ilgi gösterdi..

Genç ve çocuklar bile stada gelmiş takımlarına başta destek oluyor

.Fakat 2. Gol öncesi atak sırasında Olcay topu kaptırdı.

Savunma az adamla yakalandı ve konuk takım 2. Gole ulaştı.

İşte bu anda bir gurup taraftar ile Kaptan Olcay arasında gerginlik başladı.Olcay kaptanlık pazubandını atarak saha dışına doğru geldi.Ve formasını çıkarmak için hamle yaptı.Bu kez seyirci çileden çıktı. 

Olcay’a olumsuz tezahüratlara başladı. Yetmedi her ayağına top geldiğinde ıslıkla protesto etti.

Müdür Ali Temiz Devrede

Maç bitti..Protesto devam etti.Kuzey Kale bölümündeki taraftar bu kez Olcay’ı ve takımı çağırdı.

Alkışladı.Taraftar ikiye ayrılmıştı.

Tam biti derken bu basın tribünü önünde yer alan birkaç taraftar tel örgülerine kadar gelerek Başkan Süleyman Karakuş’la tartışmaya başladı.Emniyet Müdürü Ali Temiz ve güvenlik güçleri tarafları sakinleştirdi ve takımlar soyunma odasına gitti.

Seyirci şunun farkına varmalı artık. Herkes iyi futbol oynayıp puan almayı ister.

.Sonuçta Olcay Şahan Mili takım Beşiktaş ve Trabzonspor da forma giyen bir futbolcu olsa da eski Olcay değil. Olsa zaten 2.Lig takımında futbol oynamaz.

Olcay Şahan’ın da böylesi tecrübesine rağmen seyirciler ile olumsuz diyaloga girmesi anlamsız. Alkış kadar eleştiri de olur.Olacaktır.Tabii ki hakaret ve küfür yakışık almaz.

Son söz herkes bilmeli ki bu takım koca bir ilin takımıdır. Bu forma kutsaldır. 

Bu saaten sonra gerginlik kimseye fayda sağlamaz. Bu takımın bütçesi ve gücü bellidir. Alınan sonuca göre destek ve kötek olmak doğru değil.

 Futbol hata oyunudur ve önümüzde çok maçlar var.

 

Mutlu ve aydınlık yarınlara…