ISMAIL AKAR


Erdoğan ‘Bugün Kaan ilk defa uçuyor’

Erdoğan ‘Bugün Kaan ilk defa uçuyor’


Erdoğan ‘Bugün Kaan ilk defa uçuyor’

 

Afyonkarahisar mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçimler ve ülkedeki gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Zafer Meydanında Afyonlularla buluşan Erdoğan, yerli ve milli uçağımız KAAN’ı anlattı ve ‘F16’dan farkı yok. Bakın bugün uçuş yapıyor’ dedi.

Konuşmalara geçmeden önce miting alanındaki pankartları paylaşmak isterim.

‘Afyon’da yenir bükme, Gölge başkan lafı eğip bükme’

‘Kuruluş ve Kurtuluşun şehri Afyonkarahisar’a Hoşgeldiniz’

‘Türkiye Yüzyılının Mimarı Afyonkarahisar sana sevdalı’

‘Ak Kadınlar Zaferi Gelince 1 Nisan şakası zannetme’

‘Kale sağlam Reis’

Sözleri pankartlara taşınmış.

Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan’ın fotoğraflarının yer aldığı dev pankart ise kürsünün yanında yer alıyor.

Kadınlar miting alanının ön tarafında bulunuyor. Boyunlarında turuncu atkı ellerinde Türk Bayrağı ve Ak Parti flamaları var.

Miting alanındaki sayıyı merak edenler için bir ölçü vereyim.

Türk Telekom yanında yer alan kürsüden başlayıp Belediyenin 03 cafesini geçene kadar seyrelmiş bir kalabalık var.

 

Karahisar kalesinde Burcum Var

Erdoğan kürsüye geldi. Üzerinde paltosu ile ‘Karahisar kalesinde burcum var.

Yaradan’a can borcum var’ dizeleri ile başlayan şiirle konuşmasına başladı.

Sanırım Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Cumhuriyet Halk Partisinin Belediye Başkanı Adayı Burcu Köksal’ın olduğu söylenmemiş.

Bu şiir Burcu Köksal’ı akla getirdi. Söylenmiş olsaydı Erdoğan bu şiiri okumazdı diye düşünüyorum.

Erdoğan Afyonkarahisar’ın milli mücadelede önemli bir yer tuttuğunun altını çizerek yüzde 64 oy veren Afyonkarahisar’a teşekkür ederek devam ettiği konuşmasında CHP’ye yüklendi.

Erdoğan ‘Parti içi savaşı var. Türkiye’nin sorunlarına çare olacak tek bir önerileri yok. Belediye Başkan adaylarının bu acemiler YAPAY ZEKA ile belirliyor. Allah bunlara akıl fikir versin. CHP’li kardeşlerimize de sabır versin’ diyordu.

 

ZÜBÜK siyasetçiler gördü bu memleket

Seçim meydanları er meydanıdır diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Adayların boyuna posuna bakmayız. Göstereceği performansına bakarız. Bu memleket ZÜBÜK siyasetçiler gördü. Şimdi Ak Gençlik ve Ak Kadınlar başta kapı kapı dolaşacağız’ dedikten sonra savunma sanayii konusundaki çalışmaları paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Bugün Türk savunma sanayisinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli Muharip uçağımız KAAN bugün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Daha neler gelecek neler. Kızılelma F-16'nın taşıdığı bombayı taşıyor. Daha yapacağız. KAAN aynı F-16 gibi. Böylece Türkiye 5'inci nesil uçağımızda kritik bir aşamayı daha geride bıraktık. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyorum. Savunma sanayisinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz’ dedi.

Afyonkarahisar’a yapılan yatırımları da ana başlıklar altında sıralayan Erdoğan sine vizyonda yatırımların bir kısmını alandakiler ile paylaştı.

 

Selamlamada palto çıktı

Konuşma sonrası yaşananlara baktığımızda ilginç görüntüler çıktı.

Önce Afyonkarahisar Ak Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ceylan Uluçay ve eşi ile kürsüye çağrıldı. Ve il Başkanı Hüseyin Menteş de kürsüye geldi. Alandakileri paltosunu çıkaran Erdoğan ile selamladı.

 

Adaylar el sıkma derdinde

Sonrasında harf sırasına göre İlçe Belediye Başkan adayları kürsüye geldi.Kürsüye gelen Başkan adayları Erdoğan’ın elini sıkmak için hamle yaparken Erdoğan onların elini havaya kaldırdı. Adaylar fotoğraf verdikten sonra Erdoğan’ın yanında durmak isteyince Cumburbaşkanı Erdoğan eliyle adaylara işaret ederek sağ ve sol tarafa adayları yönlendiriyordu. İhsaniye Kadın adayı Emine Gökçe’yi dinleyen Erdoğan, ‘İhsaniye adayımız seçimi büyük farkla alacağını söylüyor’ diyordu.

Dazkırı ilçesinin 22 yaşındaki adayı Fatih Çiçek’i, ‘En genç adayımız’ diye tanıtınca Erdoğan CHP’li olan 2 ilçeye gözü dikti yorumu yapılıyordu miting alanında.

Kürsüye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Önceki Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Hasan Arslan ile Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Gençlik Kolları Ethem Karahan halkı Cumhurbaşkanı ile selamladı.

 

Vay maşallah bütün beldeler burada toplanmış, yere çök

Belde adaylarına sıra gelince.

Adaylar isimleri okunarak kürsüye geldi. 40’ı aşkın adayı kürsü almadı. Erdoğan işaret ederek ön tarafa çökmelerini istedi belde adaylarının.

Bu arada ‘Vay maşallah ülkenin bütün beldeleri Afyon’da toplanmış’ diyordu Erdoğan.

Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı’nı ziyaret eden ve il hakkında bilgiler alan Ak Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan Denizli’ye gitmek üzere ilimizden ayrıldı.

Bu mitingden heybemize dökülenleri paylaştık.

Çok yoğun bir kalabalık olmayan, coşkusu da az olan Ak Parti mitingden daha çok günümüzde Belediye Meclis ve il Genel Meclisi listesi konuşuluyor.

Listeler sonrası bazılarının kızgın ve kırgın olduğu siyasetçilere Liderleri Erdoğan bu meydandan zaten mesajı vermişti. ‘Yolunu şaşıranların tercihleri, sadece kendilerini ilgilendirir bizi ilgilendirmez’ diyerek.

Yani biz yolumuza devam ederiz trenden inenlere bakmayız diyordu