Mahmut ÖZER


GAZİ GAZZE

GAZİ GAZZE


GAZİ GAZZE

Bu yazımıza sorularla başlayalım. 

Neler oldu?

Neler oluyor?

Neler olacak?

Oynanan oyunu görmek için önce BÜYÜK FOTOĞRAFA bakmak gerekir.

Önce ilk soruya cevaplar verelim.

1206 yılında Uzak Asya dan başlayan daha sonra Orta Asya hatta ön Asya’ya (Anadolu) kadar gelen büyük MOĞOL İSTİLASI ile yağma, talan ve işgallerle tüm kavim ve devletlerin hem demografisi hem coğrafyası değişti.

Abbasi halifeliği ve BAĞDAT’ı 1257’de yağmaladılar ve yaktılar, SURİYE dahil doğu Akdeniz’in tamamını ve Anadolu’yu İSTİLA ettiler. Çok güçlü ve acımasız orduları vardı önlerine kim çıksa ezip geçtiler.

Ta ki 1260’da bugünkü FİLİSTİN toprakları içinde, KUDÜS’ÜN kuzey tarafında yer alan AYN CALUT’TA bir Kıpçak TÜRKÜ olan BAYBARS ile karşılaşıncaya kadar. Ne oldu ise işte o gün oldu, hiç YENİLMEZ çok GÜÇLÜ denen HÜLAGÜ ve işgalci Moğol ordusu YENİLDİ ve DAĞILDI.

Gelelim ikinci soruya.

2005’te ABD dış işleri bakanı olacak olan dönemin ABD ulusal güvenlik danışmanı Condoleezza Rice 7 Ağustos 2003’te The Washington Post’a verdiği mülakatta Ortadoğu’da içinde Türkiye’nin de yer aldığı 22 ÜLKENİN SINIRLARI DEĞİŞECEK şeklindeki planı adım adım yürürlüğe konuyor.

Sünni ve Şii diye ikiye bölünen ARAPLAR ve etnik olarak KÜRTLER ile üçe bölünmüş IRAK, Fırat’ın doğusuna KÜRTLERİ, Şam civarına toplam nüfusun %15’i bile olmayan NUSAYRİ ARAPLARI, Halep civarına da SUNNİ ARAPLARI olmak üzere üçe bölünen SURİYE, Doğusu ve güney doğusunda yaşayan KÜRTLERLE İkiye bölünecek olan TÜRKİYE bu 22 ülkeden üç tanesidir.

Yazı başlığımız olan konuya gelince, Şii İran’ın desteklediği HAMAS ve GAZZE ile Sünni Arapların desteklediği EL FETİH ve BATI ŞERİA (Filistin ulusal kurtuluş hareketi) ile çoktan bölünmüş bir FİLİSTİN.

Roma imparatorluğundan sonra dünya sömürü tarihinin en büyük istilası ile KÖLE ticareti 1444’te Afrika’dan başlamıştı. Bu vahşi sömürge şekli 19. Yüzyıla kadar devam etti.

Sömürgecilik ile müstemleke haline getirilen devletlerde uygulanan en klasik taktik, BÖL PARÇALA ve YUT Olmuştur.

Şimdi İŞGAL altındaki FİLİSTİN toprakları da 1948 ile başlayan sürecin sonuna gelmek üzere.

Bu işgalin iki temel hedefi vardır.

1 itrailin GÜVENLİĞİ, 2 ABD’nin maddi MENFAATLERİ.

Tüm dünyayı sömürerek elde ettikleri sermaye ile kendi HALKINA KONFOR sunan batı, girdiği her ekonomik krizden Ortadoğu’da bir devleti işgal ederek çıktı.

Yıllık gayri safi milli hasılası 25 trilyon dolar olan ABD’nin toplam borcu 33 trilyon dolar ve sadece bu yılki bütçe açığı ise 1,8 trilyon dolar.

Bütçesinin en büyük gelir kalemi SAVAŞ SANAYİSİ olmasının sonucu olarakta, savaş ile beslenen bir sanayinin sürekli ve büyük savaşları çıkartması böylece SİLAH MÜŞTERİSİ oluşturması kaçınılmazdı.

ABD sırf bunun içindir ki RUSYA ile savaşa soktuğu UKRANYA’YA bugüne kadar verdiği 113 milyar dolar silah yardımının umduğu gibi karlı bir yatırım olmaması üzerine, kongreden tekrar 104 milyar dolar daha borçlanma yetkisi istiyor. Bu rakamın 61 milyarı önceki parayı kurtarmak için Ukrayna’ya, 14 milyar doları da para sahipleri olan SİYONİST YAHUDİLERİN gönlünü almak için itralie verecek.

Condaollezza rice’ın 2003’te bahsettiği plan BÜYÜK KÜRESEL DÖNÜŞÜM adı altında Filistin topraklarından başlatılıyor.

Ve gelelim üçüncü sorunun cevabına.

Evanjelistler (iyi haberci) yani siyonistleşmiş Hristiyanların tanrıyı kıyamete zorlayarak cennete gideceğini düşünen kanadı, tüm kutsal metinlerde yer alan ARMEGEDON, İslami literatürler de MELHİME-İ KÜBRA diye geçen yani büyük savaşı çıkartmak istiyorlar.

Rusya’nın Akdeniz’in sıcak sularına inme rüyasını Suriye topraklarında ki TARTUS limanı ile gerçekleştirmeleri, buna karşılık ABD’nin GAZZE’yi işgali ederek oraya yapacağı askeri liman ile tüm Akdeniz’i ve Rusya’yı kontrol etmek istiyorlar. 

2. dünya savaşında kurulan devletler 3. Dünya savaşında yıkılacaklar.

Asla YENİLMEZ güç olduğunu düşünenler devlet KURUP devlet YIKARAK tüm dünyanın hâkimi olduklarını dönüşüyorlar.

Dün DOĞUDAN gelen MOĞOL istilası, bugün BATINDAN gelen ABD (itrail) istilasına denktir.

Yoksa bize yeni bir BAYBARS mı? lazım.

DÜNÜ bilmeden GÜNÜMÜZÜ anlamak ve YARINI planlamak mümkün değildir.

Son söz: GAZZE küçük ama HESAP büyük