ALİ GENÇ


GÖNÜLLEREGİREN VALİ

GÖNÜLLERE GİREN VALİ GÖKMEN VE SOĞANLI’NIN IHLARA VADİSİNE ULAŞMA REÇETESİ



  İl temsilcisi olduğum, açılımı “Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği”  olan TİGAD’ın diğer il temsilcileriyle birlikte Niğde il temsilcisi İsmet Ünver ile birlikte 3 gün Kayseri ilimizdeydik.
  Burada TBMM’sinde geçtiğimiz günlerde kabul edilen yasanın hazırlanmasından kabulüne kadar büyük emek sahibi olan TİGAD genel merkezi tarafından Akademisyenler ve ülkemizin yüksek okuyucu kitlesine sahip İnternet gazetecileri tarafından İnternet Gazeteciliği ile bu mecrayı düzenleyen kanun Kayseri’de masaya yatırıldı.
     Genel başkan Okan Geçgel ve yönetim kurulu üyelerinin bin bir emekle gerçekleştirilmesini sağladıkları toplantının akşamında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in misafiri olduk.

   Gazetecilik mesleğime başlamamdan 2 yıl sonra Gebze’de doğan İçişleri Bakanlığı’nın birçok biriminde çalışan,2014 yılında Türk İdareciler Derneği tarafından Yılın İdarecisi seçilen ilk Valiliği olan Afyon’a atandığı Haziran 2020’ye kadar 19 ay İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü yapan.
  Buradan ilk Valiliği olan  Afyon’da 23 ay  gibi kısa bir zaman kalmasına rağmen başarılarıyla en önemlisi de sürekli  insanların içinde olmasıyla gönülleri fetheden Vali Gökmen Kayseri deki görevine başlamasının üstünden 6 ay bile geçmeden aynı sinerjiyi burada da oluşturduğunu Kayserili meslektaşlarımızın anlatımıyla öğrendik.
      Vali Bey bizlere hitaben yaptığı kendisinden emin konuşması ve rahat tavırlarıyla yemeğe katılan meslektaşlarımız üstündeki intibaı kuvvetlendirdi.
SAĞANLI VADİSİ’NİN İSTİKBALİ KAYMAKAM ALTINTAŞ’IN EFSANE MÜLKİYELİ ÖZDEN YÖNTEMİNDE!
  Tarihteki Büyük Kapadokya krallığı Sinop ilinden başlayıp Orta Anadolu’ydu içine alarak Hatay iline kadar uzansa da günümüzde aynı isimle anılan bölge bir üçgen olup bir ucunda Tuz gölünün Konya Kulu, Niğde ilinin Eski Gümüşler Manastırı bulunuyor.
  Üçgenin bir ucu ise geçtiğimiz Cumartesi günü Genel başkanımız Okan Geçgel ile birlikte il temsilcilerimizle ziyaret ettiğimiz

Kayseri ilinin Yeşilhisar ilçesi sınırları içinde bulunan Soğanlı Vadisidir.
SOĞANLI VADİSİ BENİ YETMİŞLİ YILLARIN IHLARA’SINA GÖTÜRDÜ!!!
   Aksaray ile Nevşehir illerinin tamamını, Kırşehir’in Kaman, Şereflikoçhisar ve Evren ilçeleriyle Niğde ilinin Eski gümüşler Manastırını içinde barındıran bölgenin Kayseri ilinin Yeşilhisar ilçesi sınırları içindeki Soğanlı Vadisini gezerken Ihlara vadisinin Yetmişli yıllarına gittim.
   Efsane Mülkiyeli Kaymakam Yüksel Özden Turizm müdürü Abdullah Karakaya, Belediye başkanı merhum Kazım Akar, Vadinin idealist baş görevlisi Durmuş dayı ile Özden’in A Takımının.
    Bu takımla şoför merhum Ahmet’in samimi çabalarıyla yıllık 1000 kişinin ziyaret ettiği Ihlara vadisi başında bulunan barakalardan günümüzde 1 Milyon Turiste ulaşılmasının alt yapısı çalışmaları hafızamda analog film kareleri gibi canlandı.
  Kaymakam Yüksel Özden ve ekibi tarafından haftanın yarısının Vadide geçirilmesi ve buradaki ziyaretlerin  can kardeşim Gazeteci merhum Çapan Tekeli ve benimle birlikte merhum Ahmet Öztürk ve merhum Mustafa Doğruer tarafından Hürriyet, Günaydın, Milliyet ve Tercüman gazetelerinde yapılan yüzlerce haberle TRT’nin ilgisinin çekilmesi.
   TRT tarafından Abdullah Karakaya’nın yönetiminde yapılan çekimin gösterilmesiyle 1978’de gelen turist sayısının 250 misli artışla basamaklarda oluşan izdiham canlandı.
  GENÇ VE İDEALİST KAYMAKAM ALTINTAŞ AYNI YÖNTEMLE SOĞANLI’YI İHYA EDER!!!
  Yeşilhisar ilçesinin genç ve çalışkan Kaymakamı Ahmet Ali Altıntaş’ın anlatımlarından Yüksel Özden ve ekibinin ruhunu gördüm.
   Bu samimiyetle öncelikle burasının Vali Gökmen ile Büyük Şehir Belediye Başkanı Büyükkılıç’ında var ilgilerinin de en iyi şekilde kullanılarak  sık, sık tanıtımının genel ve mahalli medyada yapılması ile Soğanlı vadisinin yakın gelecekte Ihlara vadisi olmaması için hiçbir sebep yok.!!!
   Gerekenin zaman geçirilmeden yapılarak bu güzel vadinin her yönüyle hak ettiği yere getirilmesi için Vilayet ve Büyük Şehir imkanlarının da maksimum şekilde kullanılması dileğiyle