ALİ GENÇ


İKİ GÖREVİN AVANTAJINI ÖNCELİKLE DEMİRYOLU İÇİN KULLANMALI!!!

İKİ GÖREVİN AVANTAJINI ÖNCELİKLE DEMİRYOLU İÇİN KULLANMALI!!!



  Bu yazımda bahsettiğim başta Aksaray’ın istikbalinin olmazsa olmazı olan bu konuyu samimi olarak her vesileyle başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere iletmesine kamuoyumuz ile birlikte konuyu defalarca yazan olarak bende şahidim!!!
 Vekil değilken de ”Ayrılıkta azap birlikte ise rahmet olduğu”  ilahi  emir bilincini daima muhafaza etti.
  Bu bilinçle görevinin ilk zamanlarında birlikte çalıştığı İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti ile.
  Daha sonra ise İlknur İnceöz ve özellikle de Cengiz Aydoğdu ile ilimizin dert ve sıkıntılarının tespiti ve bunların çözüme kavuşturulması için birlikte hareket etti.
  Bu işbirliği içinde görev yaptığı vekillerle özelde ise bulabildiği her fırsatta ilimizin toplamda 130 yıldan fazla süren 2 ilçelik esaretini yaşamasına sebep olan demiryolu meselesini Cengiz Aydoğdu Vekil ile de paslaşarak sürekli olarak gündemde tuttu.
  Her zaman ve yerde en küçük fırsatı bile değerlendirerek vekiller ve teşkilatla işbirliği içinde sürdürdüğü çabayla tüm il başkanları toplantısında konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben yaptığı konuşmalarında gündeme getirip hemşerilerimizin bu konudaki beklentilerini iletmesindeki ısrarı neticesinde  Erdoğan’ın konunun gereğinin yapılmasını Ulaştırma Bakanlarına talimatlar vermesiyle Danıştay tarafından iptal edilen 20.08.2021 günkü ihalenin yapılmasını Cengiz Vekille sağlayan oldular.
  Bu çerçevedeki çabaların aralıksız sürmesiyle Danıştay tarafından iptal edilen ilk ihalenin ardından ikinci defa iptal edilen ihalenin de yapılmasına vesile olundu.
HEMŞEHRİLERİMİZ” ALTINSOY’DAN MECLİS PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON ÜYELİĞİYLE, PARTİ GRUP YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİE AVANTAJIYLA AYDOĞDU İLE DEMİRYOLU İHALESİ İÇİN ÖDENEK VEYA BAŞKA KAYNAKLAR BULSUNLARI!”
Yaptığı konuşmada Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu ve AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliğinin önemini belirterek bu görevlerini Aksaray için bir avantaja çevirmenin önemine vurgu yaptı.
    Altınsoy’un devamla “Tarafımıza, Plan ve Bütçe komisyon üyeliği verildi. Plan ve Bütçe Komisyonu biraz yükü ağır bir komisyon ama şahsımız ve şehrimiz için avantajları olan bir komisyon. Bunun avantajlarını da inşallah beraber yaşayacağız ve göreceğiz.
    Çünkü bütün yatırımların, devlet bütçesinin, kamu kurumlarının ve bakanlılarının planlandığı ve onaylandığı, her kanun teklifinin geldiği çalışmaları geniş bir komisyon.
    Bu komisyonda 15 AK Parti, 3 MHP olmak üzere Cumhur İttifakı’ndan 18 milletvekili beraber çalışıyoruz. İnşallah memleketimize de, milletimize de faydamız olur.” dediği konuşmasında belirttiği avantajının dışında bir avantajı daha var.
   Bu avantaj ise bizzat konuşmasında kendisine bağlı 15 vekilin olduğunu belirttiği Ak Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliğini eklenmesiyle Bakanlar üstünde ve parti içindeki etkisi katmerleşiyor.
  Bu iki avantajına ilave olarak tecrübesinden faydalanacağı il başkanlığından itibaren devamlı işbirliği içinde olmasıyla birçok yatırımların alınmasını sağladıkları Cengiz Aydoğdu Vekil başta olmak üzere ilimizin diğer iki vekili Kaşlı ve Yaldır ile de özelde Aksaray’ımızın genelde ise ülkemizin mutlu istikbali için işbirliği birliği yapması.
  Hatta bu işbirliğine Pazartesi günkü “Aksaray’ın Milletvekili Sayısı 2 Komşu İl Kadar” başlıklı yazımda belirttiğim Vali Altınok Bakan Vekil ve Mevlüt Çavuşoğlu Bakan Vekil’inde bu işbirliğine dahil edilmesiyle başta Aksaray’ın 103 yıllık hayali olan Aksaray-Ulukışla Demiryolu hattının yapımı olmak üzere başaramayacakları hiçbir şey olamaz. 
   Hüseyin Altınsoy’un Ak Parti Aksaray İl Başkanlığına gelmesiyle başlayan bu çabalarının Meclisteki üstlendiği iki görevinin avantajına ilimiz vekillerinin yanında Çavuşoğlu ve Altınok vekillerle de sağlayacakları samimi işbirliğiyle sonucu ulaşabilmeleri için gerekenin yeri ve zamanında yapılması, aksinden ise zararları nedeniyle fersah, fersah kaçınmaları dileğiyle.
   Rabbim yar ve yardımcımız olsun.