ALİ GENÇ


KASIM VE ARALIK AYI VEFA MEVSİMİ OLDU!

KASIM VE ARALIK AYI VEFA MEVSİMİ OLDU!


Bugünkü yazım ikisi de insan merkeze alan ve imanın zirvesine yakıştıran Vefa ile Hakka ulaşılmasının yolu olan Halka hizmettir.
AHDE VEFA MEVSİMİ!!!
Kasım ayının 2. Haftasından itibaren bir birini takip eden bir kaç yazımda dile getirdiğim gibi geçen ayın 12’sinde Kayseri’de TİGAD Genel merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte öğreninceye kadar ömrümüz olursa 2 hafta sonra 47 yılına girecek meslek hayatım ve 64 yıllık ömrüm boyunca yüzlerce defa dile getirilmesine ve her vesileyle yapılan görüşmelerde belirtilerin umursanmaması.
Ancak 2014-19 arası Aksaray belediye başkanı olan Haluk Şahin Yazgı tarafından yerine getirilmesi dışında kalanların umursamazlığıyla Vefanın sadece İstanbul’daki bir semt olduğu sabit fikrimin Kayseri’de genel başkanımız Okan Geçgel’ in Vanlılarla ilgili anlattıklarıyla Afyonluların Medya organlarına akseden vefalarıyla sabit fikrimin değişmesiydi.
KAYSERİDE BAŞLAYIP AKSARAYDA DEVAM EDENLERLE KASIM VE ARALIK AYI VEFA MEVSİMİ OLDU!!!
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’e 23 ay görev yaptığı Afyonlular tarafından ve Kayseri Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a 2 yıl görev yaptığı Vanlılar tarafından gösterilen vefanın bu ayda devamıyla Kasım ve Aralık aylarının 2 haftaları Vefa mevsimine dönüştü.!!!
VALİ AYDOĞDU,ATSO BAŞKANI KOÇAŞ VE MÜFTÜ IŞILDAR 28. YILDA VEFAYI ZİRVEYE TAŞIYACAKLAR!!
On yıllardır dile getirilmesine rağmen gösterilmeyen vefanın Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu’ya verdiğim bilgiden sonra Aksaray’ın il yapılmasının ve cemaatin ianesine muhtaç imam ve müezzinleri onurlu birer devlet memuru haline getirilmesinin baş mimarı ve Başkentimizin kara bahtını belediye başkanlığı döneminde ak ederek günümüzün gelişen ve modernleşen başkentimizin temellerini oluştura çalışmaları programlayıp başlatan ilk Büyük Şehir Belediye başkanı Mehmet Altınsoy’a gösterilen vefayla isminin eserlerde yaşatılmasına karar verip bu konuda ilgililere talimat vermesi.
Askerlik Şubesi ile 1 Nolu Sağlık Ocağı ,Güreş Eğitim Merkezi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü binasıyla kuruma bağlı hizmet binalarının bulunduğu yerin tamamını bağışlamasının yanında Aksaray’da modern tarımın öncülüğünü yapan Ömer Kaşif Nalbantoğlu’un isminin Güreş Eğitim Merkezine verilmesi.
1994 yılının 24 Aralık günü başlayan ve o günden şimdiye kadar kesintisiz yapılan bu sene ise 28. Yapılacak “Aksaray’ın Hayırlı Evlatları ve Sevenleri” anma programına Vali Aydoğdu’nun, ATSO Başkanı Ahmet Koçaş’ın yönetimiyle ve yeni il Müftüsü Veysel Işıldar’ ında katılacağını belirtmesiyle bu etkinliğe en yüksek katılımın sağlanmasının taahhüdüyle vefa zirveye taşınacak.
GAZETECİ İSMET ÜNVER’E MESLEĞİNİN 32. YILINDA İLK KIVILCIMINI YAKTIĞI ÜNİVERSİTE VE DOSTLARINDAN VEFA
Gazetecilik mesleğinde başta Üniversitenin istenmesi olmak üzere Niğde ilinde direk ve dolaylı olarak gerçekleştirilmesine vesile olduğu onlarca hizmet için Gazeteci-Yazar ve TİGAD il temsilcisi İsmet Ünver’e Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğü tarafından mesleğinin 32.yılında vefa etkinliği düzenlendi.
Bu etkinlikte ilindeki meslektaşlarıyla birlikte Kayseri’den 52 yıllık gazeteci Üstün Tuncer ağabeyle ilimizden de Orta Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar,68 Aksaray İnternet Gazetecileri Cemiyeti başkanı Mustafa Avcı ile benimde birlikte bu vefa gününde kendisinin yanında olmamız.
Gazeteci Üstün Tuncer tarafından etkinlik için düzenlenen programda ahde vefanın gereğini yerine getirerek Ünver ve Aksaray’ın katılımcılarını proğramı takip edenlere tanıtarak emeklerini övgüyle katılımcılara anlatması.
Ziyaretimde kendisini bilgilendirmem üzerine Halefi Müftü Hüseyin Güller döneminde başlatılan Mehmet Altınsoy’un ölüm yıldönümünde anılmasının kendi döneminde de memnuniyetle devam edileceğinin yeni Müftü Veysel Işıldar tarafından da bildirilmesiyle Kasımda başlayan ve bu ayda devam eden Ahde Vefa silsilesiyle Kasım ve Aralık aylarının 2. Haftaları Vefa mevsimine dönüştü.
DİYABETLİ ÇOCUKLARDAN SONRA ALZHEİMER VE DEMAS HASTALARIYLA YAKINLARININ

 HAYATINI KOLAYLAŞTIRAN SAATLERLE AYDOĞDU 9 AY ÖNCEKİ SEBEP OLDUĞUNA BENZERİYLE

 2.KEZ MERCEDES’LE BAŞARIP GÖNÜLLERE GİRDİ!
Bu senenin Mart’ında Vali Hamza Aydoğdu’nun göreve başladığı 2020’nin Haziran’ından itibaren her kesime dokunma çabası çerçevesindeki girişimiyle İl Sağlık Müdürlüğü, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı öncülüğünde her gün şeker tahlili için 4 ve 5 defa iğne ile parmaklarından kan almak mecburiyetinde kalan Aksaray’daki 110 çocuğun acısı dindirmişti
Bu kapsamda Aksaray iş adamları Eroğlu Holdingi tarafından sağlanan ‘Tip1 Diyabetli Çocuklarda Sağlıklı Hayat Projesi” kapsamında parmakları delmeden bu işlemi tam otomatik olarak gerçekleştiren 110 okuyucu 2860’ Sensörün tesliminin ardından Vali Aydoğdu’nun girişimiyle evvelki günde Alzeimer ve Demas hastalarıyla yakınlarının hayatlarını kolaylaştıran çalışma fiiliyata geçirildi.
Bu maksatla Vali Hamza Aydoğdu ve Mercedes Aksaray Kamyon Fabrikası Müdürü Ulf Rease ‘in katılımıyla Kültür merkezinde düzenlenen törenle 9 ay sonra yeniden mağdur ve mazlumlarla yakınlarının hayatlarına dokunuldu.
‘Alzheimer ve Demans Hastaları Sağlıklı ve Güvenli Hayat Desteği’ projesi kapsamında hastaların nabzını ölçmesinin yanında kişinin uzun süreli hareketsiz kalma bilgisini anlık olarak yakınlarına bildiren 500 adet akıllı kol saatinin dağıtıldığı törende yapılan konuşmalara katılanlarla saatlerini alanları yakınları duygusal anlar yaşatılan bu etkinlikle bir yıl içinde hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek bir kazanım yaşatıldı.
Ahde Vefa’nın artarak zirveye ulaşmasıyla 2 yıldır devam eden her konuya ve bu çerçevede mazlumların hayatlarına dokunulmasının artarak devam etmesi dileğiyle.

 Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.