Mahmut ÖZER


MUHALEFET etmek ve MUARIZ olmak

MUHALEFET etmek ve MUARIZ olmak


 

En müreffeh ve muasır toplumlar en iyi yönetim rejiminin veya iktidarının olduğu toplumlar zannediyorsak işin aslı öyle değil.

Zira ne kusursuz yönetim rejimi nede yozlaşmayan yönetici vardır. Hal böyleyken sürekli şikâyetçi ve sürekli memnuniyetsiz bir toplum olmak istemiyorsak çözümü doğru yerde aramalıyız.

Peki ya çözümü nerde arayacağız?

Siyasetin üç önemli ayağı var bunlar yönetim rejimi, iktidar ve muhalefet

İlk ikisi en ilkel çağlardan bu yana hemen her toplumlarda olan ama muhalefet ancak yakın çağda ve modern toplumlarda bulunan bir kavram.

Sözü nereye getireceğim anlaşıldı sanırım.

MUHALEFET deyince MUARIZ veya MÜŞTEKİ kavramları gelmesin aklınıza zira bunları SİVİL HALK yapar siyasi olarak yönetmeye talip olanlar değil.

Yani sivil halkın yaşadığı her türlü sorunlarda iktidara itiraz etme ve şikâyet etme hakkı var ama bunlara yönetime talip olanların yoktur.

Yönetime talip olmak mevcut sorunları dile getirmek ve bunlardan şikâyet etmekle değil bunların çözümlerini üretmek olduğunu bilen muhalefetle mümkün.

Şimdi gelelim bize.

Peki ya biz de durum böylemi? HAYIR. 

Bizde muhalefet etmek demek hanedandan birini indirip daha çok ULUFE versin diye hanedandan başka birini tahta oturmak için yapılan yeniçerilerin İSTEMEZUK tarzı bir tavır.

Şimdi gelelim iktidara yaptığımız her türlü şikâyet ve itirazların çözüne. İYİ ve DOĞRU MUHALEFET yapmayan iktidar talipliler sorulması gereken soruya.

Mevcut yöneticiler YOZLAŞMASIN bizim sorunlarımız tez elden çözüm bulunsun diye sizin ne zaman ve nasıl çözeceğinize dair alternatifler nelerdir?

Biz bu soruları muhalefete sormadığımız için muhalefette sadece iktidarın yaptıklarına YANLIŞ KÖTÜ veya İSTEMEZUK ifadelerinden öteye gitmeyen beyanlar ile yönetime talip oluyorlar.

Sonra GELEN GİDENİ ARATIYOR ve geçmiş tecrübelerimizde olduğu gibi 18 YILLIK iktidarı göndermek adına 18 AYLIK iktidarlara mecbur ve mahkûm kalıyoruz.

Hasılı kelam bizim iktidardan mızmızlanarak şikâyet eden muhalefete değil güven veren alternatif çözümler üreten bir TALİPLİYE ihtiyacımız var.

HEYKEL hizmetleri yapmak yerine HİZMET heykelleri yapmalıdır.

Son söz: İyi bir muhalefet başarılı bir iktidar demektir, başarılı iktidar mutlu bir toplum demektir.