ALİ GENÇ


RAZILIK BERATI

RAZILIK BERATI


VEFA’NIN İSTANBUL’DAKİ BİR SEMTİN ADI OLMADIĞINI KANITLAYAN İKİ SAMİMİ VİLAYET!!! 
    Pazartesi’den devam.
    Yazılarımda genel olarak ”Tip/Tipler” olarak bahsettiğim akmaz kokmaz kendilerinden başka kimseye bir faydaları bulunmayanlar yaşadıkları il veya ilçeye atanan ve seçilenin göreve başlamasından itibaren hizmette ve hürmette hadi aşacak şekilde yağdanlıkla her türlü şaklabanlığı yaparlar.
    Bunlar seçilenin bir daha aday yapılmaması veya aday yapılsa da seçilememesi, atananın ise başkente veya başkaca bir üst göreve atanmaması durumunda hemen kirişi kırarak sıvışırlar.
    Defalarca şahit olduğum bu kirişi kıranlar hemen yeni atanan ve seçilen gelince onun yanında bitiverirler.
     Bu konuda bizzat şahit olup içinde yer aldığım ve zararını gördüğüm vefasızlığın destanı olarak nitelendirilebilecek bir somut gelişmeyi aşağıdaki ara başlık altında sunuyorum.
KAZANDIĞI MAHALLİ SEÇİMLERİNİN ARDINDAN YÜZLERCE KİŞİYLE CAMİYE GİDEN BAŞKAN 5 YIL SONRA KAYBETTİĞİNDE YANINDA BULUNANLARDAN HİÇ KİMSE OLMADIĞINDAN TEK BAŞINAYDI!!!
         Mahalli seçimi kazanan Belediye başkanı kaybeden Başkandan devir teslim töreni öncesi yanında Vekillerden parti yönetimine ve Meclis üyelerine kadar onlarca kişiyle Cuma Namazı için Camiye giderken, kaybeden başkanın yanında ise iki Belediye Meclis üyesi bulunduğundan tercihimi kaybedenden yana kullanarak yanındaki 3.kişi oldum.
     Bu Başkan 5 yıl sonra girdiği seçimi iki yıllık yeni iktidarın adayı karşısında kaybettiğinde devir teslim töreni yine Cuma gününe denk geldiğinden Namaz kılmak hem de 5 yıl öncesinde olduğu gibi kaybedenin yanında olmayı tercihin yanında vefayı görebilmek için yanına oturdum.
    Seçimi kazandığında onlarca kişi ile Camiye gelenin yanında vefasızlığın destanı yazılırcasına maalesef Aksaray Belediyesinde çok iyi bilinen Mevlüt isimli mecnundan başkası yoktu.
     Yanında Namazı kıldıktan sonra kendisine  “geçmiş olsun” dedim.
    Pazartesi günü bir kaçını verdiğim şahit olduklarımla bugünkü bizzat içinde bulunduğum tipler ve  bizzat şahit olduğum vefasızlık nedeniyle gerçekten de Vefanın İstanbul’da bir semtten başka bir şey olmadığı yönündeki sabit fikrimi Kayseri ilimizde TİGAD tarafından düzenlenen proğramda genel başkanımız Okan Geçgel in anlattıkları ve Afyon Gazeteciler Cemiyetinin Vali Çiçek’i ziyaretleriyle ortaya koydukları ahde vefa ile değiştirdi.!!!

AFYON GAZETECİLER CEMİYETİNİN ÖNDERLİĞİNDE İLİN SİYASETÇİLERİ, MESLEK ODALARIYLA STK’LARINDAN VEFA ÖRNEĞİ KAYSERİ’YE ATANAN VALİ GÖKMEN ÇİÇEK’E İMZALI” RAZILIK BERATİ!”
    Genel manada konuya bakıldığında onlarcasına şahit olduğumuz gibi bulunduğu vilayetten başka Vilayete veya daha üst bir makama atanan Vali veya il bürokratı için bir veda yemeği düzenlenir ve il bürokratları tarafından uğurlanır.
   Bunun istisnası ise gittiği yerden atandığı yere illerinin buradaki takımlarının maç için veya başka bir sebeple gelenler tarafından ziyarettir.
   Bulunduğu yere atanmadan önceki yerden kendisine toplu ziyaret veya geldiği yerde yaptıklarına karşılık umumi, yani genel manada bir taktir belgesi verilmesi ise kamuoyunun pek alışık olmadığı bir uygulamadır.
RUTİNLER VE OLUMSUZLUKLAR ER KİŞİNİN AHDE VEFA İSE ER KİŞİ OLAN VAN’LI VE AFYON’LULARIN
    23 ay kadar Afyonkarahisar Valiliği yapan Gökmen Çiçek 6 ay önce Kayseri Valiliği’ne tayinin ardından ilden ayrıldığında sevgilerini uğurlamada ete kemiğe büründüren Afyonluların bu sevgilerinin birde nişanesi verildi.
   Bu nişan Afyon Gazeteciler Cemiyeti tarafından hazırlanan altında Afyonkarahisar Milletvekilleri, merkez ve ilçelerin Belediye Başkanları, siyasi partilerin il başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarından oluşan 50 civarındaki kişinin imzası bulunan “Razılık Berati” verildi.
    Bu belge hazırlanırken o tarihte Afyonda bulunmayan 3 kişinin imzalarının da tamamlanmasının ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezer Küçükkurt ile Cemiyet yönetim kurulu üyeleri Mehmet Emin Güzbey, İsmail Akar ve Ömer Elçi eksik imzaları da tamamlanan ”Razılık Berati’ni”  Kayseri’ye gelerek Vali Çiçek’e teslim ettiler.
   Vali Çiçek berat tesliminde “Afyonkarahisar vefa şehridir” diyerek Cemiyet aracılığıyla tüm Afyonkarahisarlılara teşekkür edip selamlarının iletilmesini istedi.

MUSTAFA YALÇIN KAYSERİ TALAS BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLUNCA BİNLERCE VAN’LI 895 KM YOLU AŞARAK SEÇİLMESİ İÇİN KAYSERİYE GELEREK BURADAKİ HEMŞERİLERİYLE DESTEKLE KAZANDIRDILAR

Mustafa hoca 2017 ve 18 yıllarında Van Büyük Şehir Belediyesinin Genel Sekreterliğini yaparken yılların bilgi birimi ve tecrübesini ”Hakka Hizmetin Halka Hizmet” olduğu düsturuyla vesile olduğu Belediye hizmetleriyle şehirde yaşayanların hayat standardını yükseltirken insanlarında gönlüne giriyor.
   Talas Belediye Başkanlığına aday olduğunda Van şehrinden hatırı sayılır bin civadında insanı bu yapılanları unutmayarak 895 Km yol kat ederek kendisine destek için Kayseri’ye geliyorlar.

KAYSERİ’DEKİ VAN’LILARLA BİR ARAYA GELENLER OYLARINI BLOK OLARAK VERİLMESİNİ İSTEDİLER!
 

 Van’dan ahde vefanın gereğini yaparak gelenler buradaki hemşerileriyle yaptıkları toplantıda oyların Mustafa hocaya verilmesini istemişler.
    Seçim sonunda Van’dan gelenlerin motive ettiği Kayseri’de ikamet eden hemşerilerinin de çağrıya uyarak sağladıkları desteklerinin de artısıyla Mustafa Bey Talas Belediye başkanlığına seçiliyor.
     Tüm atanmış ve seçilmişlerin görevleri esnasında yalaka ve yağdanlık olan tiplerden uzak durarak Vali Gökmen Çiçek ve Başkan Mustafa Yalçın gibi insanların gönlüne girecek hizmetleri yaparak Vanlı ve Afyonkarahisarlıların ortaya koyduğu vefanın başta Aksaray, Karaman ve Niğde’de görev yapan atanmış ve seçilmişler olmak üzere tüm Türkiye’de görev yapanlara nasip olması.
   Bunu yapanlara karşıda aynı vefanın gösterilerek Vefanın İstanbul’daki bir semt olduğu yönündeki olgunun yıkılması dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.