ALİ GENÇ


YILIN DEĞERİYLE PAHASI YÜKSEK VE SEVİLEN İLK KANDİLİ”REGAİP”

YILIN DEĞERİYLE PAHASI YÜKSEK VE SEVİLEN İLK KANDİLİ”REGAİP”


Bu gün İslam öncesi cahiliye dönemi Araplarının Hz Adem(A.S) atamızdan Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’e kadar gelen aynı silsileyi ve Ulu Yaratanımızın buyruklarını tebliğ eden tüm semavi dinlerin tahrif edilmeden önce saygı gösterdikleri,  aynı silsilenin son halkası olan  yüce dinimiz İslam tarafından da çok değer verilen bu rahmet mevsiminin ve 2023 yılının da ilk kandili olan” Regaip” 
ANLAMI”ÇOK DEĞERLİ ,DEĞER VE PAHASI YÜKSEK SEVİLEN VE SAYILAN GECE” REGAİP!!!
 Sözlükte kelime anlamı “Çok Sevilen, Sayılan, Pahası(Değeri/Ederi/Fiyatı) Ağır Olan İhsanlar, Fazilet ve Bereket” anlamına gelen Regaip kandili Rabbimizin İzniyle Rahmet ve affının adeta rahmet(yağmur) gibi kullarının üstüne indirdiği çok mübarek bir gece ve başlangıcından itibaren devam eden bir günün vuku bulduğu her saniyesi bir birinden kıymetli olan zaman  dilimidir.
 İnsanların beyinlerinin eriyeceği mahşer yerinde açtığı sancağının altına şefaat ettiği ümmetinin bu sıcaktan kurtulacakları müjdelenen Mevla’mız tarafından gönderilen 124 Bin Peygamberin sultanı Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) tarafından bu gecede yapılan duaların geri dönmeyip kabul edileceğini şöyle buyuruyor.
   Nebiler Nebisi”5 gece vardır ki, Onlarda yapılan dualar geri dönmez.
    Yani Kabul olur.
    Bunlar; Recep in ilk Cuma gecesi,
    Şaban ın 15. gecesi,
    Cuma geceleri,
    Ramazan Bayramı Gecesi,
   Kurban Bayramı gecesi, ”diye belirtiyor.
   Kandil gecesinin akam Namazından sonra başladığı ve ertesi akşama kadar devam etmesi nedeniyle başladığı gecenin ibadetlerle geçirilmesi ve sabahından itibaren ise akşam Namazı ezanına kadar gününü bir engeli olmayanın sünnet olan oruçla geçirmek gecesinde ise bol bol Kuran-ı Kerim okumak ve kaza Namazlarıyla nafile Namaz kılmanın çok sevap olduğu bu geceyle günü boyunca yolda, zorda ve darda kalanlara, yetimlere yardım etmek ,hastaları ve büyükleri ziyaret etmekte dualarını almak çok sevaptır.
    Bu gecenin faziletinden tüm dünya ile birlikte İslam aleminin ve ülkemiz insanlarının ve bu satırları yazan Mevla’mızın yarattığı yer yüzünün en edna kulununda hakkıyla faydalanması.
  Yine Yüce Mabudumuzdan dileğimiz bu vesileyle geçmiş günahlarından dileyenin samimiyetle tövbe edip bundan sonra bu tövbesine sadık kalmasını herkese de nasip etmesi dileğiyle.
    İslam eleminin tamamının bu güzel zaman diliminden hakkıyla faydalanılması ve faydalanmamız ,bu kandil ve içinde bulunduğu Aç ayların yer yüzündeki tüm mazlumların zulümden kurtulmasına da vesile olması dileğiyle  gecenizi tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.