1 haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Savunma Bakanlığı, son bir haftada 36 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Ayrıca, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik hava harekâtlarıyla 24 hedef başarıyla imha edildi

Asayis 4.01.2024 20:59:27 0
1 haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi

Millî Savunma Bakanlığı, haftalık basın bilgilendirme toplantısı düzenleyerek Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. 

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda, öne çıkan bilgiler şu şekilde paylaşıldı:

Terörle Mücadelede Başarı: 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulanarak, son bir haftada 36 teröristin etkisiz hâle getirildiği bildirildi. 

Terörle mücadele kapsamında Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere yönelik gerçekleştirilen hava harekâtları sonucunda 24 hedefin başarıyla imha edildiği belirtildi.

Hudut Güvenliği ve Yakalamalar: 

Hudutlarda gerçekleştirilen yoğun güvenlik önlemleri sonucunda, son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 118 kişinin yakalandığı ifade edildi. 

Hududu geçemeden engellenen kişi sayısının ise 2 bin 113 olduğu bilgisi paylaşıldı.

Suriye'deki Güvenlik ve Huzur: 

Suriye'deki harekât alanlarında güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik 30 taciz ve saldırı girişiminin yaşandığı, bu girişimlere anında ve misliyle karşılık verilerek 27 teröristin etkisiz hâle getirildiği ifade edildi.

Deniz Kuvvetleri Faaliyetleri: 

Türk Deniz Kuvvetleri'nin faaliyetleri kapsamında, Almanya Deniz Kuvvetleri unsuru FGS BADEN WUERTTEMBERG'in Mersin'e liman ziyareti gerçekleştirdiği belirtildi. 

Ayrıca, Marmara ve Ege Denizi ile Doğu Akdeniz'de DENİZKURDU-I Tatbikatı'nın planlandığı ve icra edileceği duyuruldu.

Savunma Sanayii ve Projeler: 

Türkiye'nin yerli ve millî savunma sanayii ürünleriyle ilgili bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, Mini Akıllı Mühimmat, Elektronik Taarruz Sistemi MİLKAR ve Hisar-O Füzesi'nin muayene ve kabul faaliyetlerinin tamamlandığı ifade edildi. 

Ayrıca, Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda alınan kararlar ve projeler hakkında bilgi verildi.

Eğitim ve Tatbikat Faaliyetleri: 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin eğitim ve tatbikat faaliyetlerinin devam ettiği belirtilerek, NATO Güvence Tedbirleri kapsamında Romanya hava sahasında uçuş görevinin başarıyla icra edildiği ve DENİZKURDU-I Tatbikatı'nın 7-16 Ocak 2024 tarihleri arasında planlandığı duyuruldu.

Personel ve Öğrenci Temini: 

Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde devam ettiği, Millî Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıkları ve Millî Savunma Üniversitesine Memur Temini ile Kariyer Uzman Yardımcısı Temini Duyuruları'nın yayımlandığı ifade edildi.

Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'na katılım sağlandığı, Bakan Hulusi Akar'ın beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri Komuta Kademesi ile gerçekleştirdiği inceleme, denetleme ve ziyaretlerin yapıldığı, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi tarafından kabul edildiği ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli alanlarda faaliyet gösteren birliklerine ilişkin bilgilerin paylaşıldığı belirtildi.

Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünya genelindeki barış ve istikrarı sağlama, ülkenin savunma ve güvenliğini temin etme konusundaki kararlılığının altı çizildi ve 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde basın mensuplarına teşekkür edildi.

#TerörleMücadele #HudutGüvenliği #SuriyeHarekâtı #DenizKuvvetleri #SavunmaSanayii #EğitimveTatbikat #PersonelTemini #TSKFaaliyetleri #ÇalışanGazetecilerGünü #MilliSavunma


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: haftada terörist etkisiz getirildi
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °