120 Yıllık Tarihi Yapı Restore Ediliyor

120 Yıllık Tarihi Yapı Restore Ediliyor

Gündem 13.07.2023 11:54:12 0
120 Yıllık Tarihi Yapı Restore Ediliyor

Afyonkarahisar Belediyesi, Osmanlı Son Dönem Mimarisi AKM'nin Restorasyon Çalışmalarına Başladı.

Afyonkarahisar Belediyesi, tarihi yapıları restore etme ve gelecek nesillere aktarma amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalara bir yenisini daha ekledi. 

Bugüne kadar birçok tarihi eseri restore ederek günümüze kazandıran belediye, şimdi de Atatürk Kültür Merkezi olarak bilinen tarihi yapıdaki restorasyon çalışmalarına başladı.

Belediye, tarih ve kültür alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha eklemektedir. Şehirdeki tarihi yapıları restore ederek koruma altına alan belediye, şimdi de Atatürk Kültür Merkezi'nde çalışmalara başladı.

Evlendirme dairesi olarak kullanılan bu tarihi yapı, yenileme çalışmalarının ardından hem işlevsel hale gelecek hem de tarihi özelliklerini koruyacaktır. 

Bina güçlendirme çalışmalarıyla dayanıklılığı artırılırken, önceden yapılmış beton sıvalar sökülmüştür. 

Cephe restorasyonu ile tarihi özellikleri ortaya çıkarılmaya başlanan binada çalışmalar hızla ilerlemektedir. 

Osmanlı Son Dönem mimarisiyle öne çıkan AKM, yapılacak yenileme çalışmalarının ardından çeşitli alanlarda hizmet verecektir. 

Çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, projeyi yakından takip ederek incelemelerde bulunmuş ve yapılan çalışmaları değerlendirmiştir. 

Zeybek, tarihi yapıların korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına özverili çalışmalar yaptıklarını belirtmiştir. 

Afyonkarahisar'ın tarih ve zafer şehri olduğunu vurgulayan Zeybek, belediye olarak önemli tarihi restorasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade etmiştir. 

Bu çalışmanın sıradaki hedeflerinin tarihi Afyon Lisesi yanında bulunan Osmanlı Son Dönem yapısı Atatürk Kültür Merkezi olduğunu belirten Zeybek, binanın aslına uygun bir şekilde restore edildiğini ve çatısının tamamen yenilendiğini söylemiştir. 

Restorasyon çalışmalarının kısa sürede tamamlanacağını ve yapılan yenileme sonrasında çok amaçlı ve işlevsel bir bina olarak hizmet vereceğini ifade etmiştir.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: 120 yıllık tarihi yapı restore ediliyor
Salı 17.9 ° / 4.9 °
Çarşamba 19.5 ° / 6.4 °
Perşembe 18.9 ° / 7 °