159 öğrencinin tercihi Dinar oldu

Afyonkarahisar Dinar Belediyesi, üniversite öğrencilerine yönelik sosyal hizmetler ve desteklerle dikkat çekiyor

Gündem 2.09.2023 12:23:01 0
159 öğrencinin tercihi Dinar oldu

Afyonkarahisar Dinar Belediyesi, 2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre AKU Dinar Meslek Yüksekokulu ve AKU Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na yerleşen öğrencilere çeşitli destekler sunuyor. 

Belediye Başkanı Nihat Sarı, öğrencilerin rahat bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için çeşitli projeleri hayata geçiriyor.

Afyonkarahisar Dinar Belediyesi, 2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının ardından üniversiteye yerleşen öğrencilere yönelik önemli hizmetleri sürdürüyor. 

Belediye Başkanı Nihat Sarı, üniversite öğrencilerinin konforlu bir eğitim yaşamı sürdürebilmeleri için çeşitli projeleri uyguluyor ve öğrencilere destek sağlıyor.

2023 YKS sonuçlarına göre, AKU Dinar Meslek Yüksekokulu'na (2 Yıllık) 90 öğrenci ve AKU Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na (4 Yıllık) 69 öğrenci yerleşti.

Belediye Başkanı Nihat Sarı, KYK Yurdundan üniversiteye öğrencilerin rahat bir şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla ücretsiz öğrenci servisi uygulamasını bu yıl da sürdüreceklerini belirtti. 

Bu hizmet, öğrencilerin eğitimlerine odaklanmalarını kolaylaştırıyor.

Dinar Belediyesi, sosyal belediyecilik kapsamında "Şehirleri Geziyorum Tarihlerini Öğreniyorum" projesi ile üniversite öğrencilerini İlimizin kültürel ve tarihi simgelerinden olan Frig Vadisi'ne ücretsiz olarak göndererek öğrencilerin bu değerli alanı ziyaret etmelerini sağladı.

Öğrencilerin talebi üzerine, daha önce alınan bisikletlere ek olarak KYK Yurdundan üniversiteye ve çarşıya ulaşım sağlamaları adına belediye tarafından 5 adet bisiklet daha tahsis edildi.

Geçen yıl eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen "Üniversitene Hoş Geldin" etkinliği ile öğrenciler keyifli zamanlar geçirdi.

Belediye Başkanı Nihat Sarı, üniversite öğrencilerinin sportif faaliyetlerden ücretsiz olarak faydalanmalarını sağlamak amacıyla belediyenin kapalı spor salonunda faaliyet gösteren fitness salonunu ücretsiz olarak kullanma uygulamasını başlattı.

Afyonkarahisar Dinar Belediyesi, üniversite öğrencilerinin rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürebilmeleri için çeşitli hizmetler sunarak öğrencilerin memnuniyetini kazanıyor. 

Belediye Başkanı Nihat Sarı, öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduğunu ve talep ve isteklerini önemseyerek bu hizmetleri hayata geçirdiklerini ifade ediyor.

#Afyonkarahisar #Dinar #Belediye #Öğrenci #Üniversite #Eğitim #Faaliyet


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: 159 öğrencinin tercihi dinar oldu
Perşembe 18.4 ° / 8 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °