16 İlde 120 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütüne yönelik "Bozdoğan-2" operasyonunda 16 ilde 120 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Asayis 17.02.2024 12:50:06 0
16 İlde 120 Kişi Gözaltına Alındı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bölücü Terör Örgütüne yönelik gerçekleştirilen "Bozdoğan-2" operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yerlikaya, operasyonun başarıyla sonuçlandığını belirterek, 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 120 şüphelinin gözaltına alındığını ifade etti.

Operasyonun detaylarına değinen Bakan Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Afyonkarahisar, Ankara, Aydın, Bingöl, Hakkari, Hatay, İzmir, Kars, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Tunceli illerinde gerçekleştirildiğini belirtti. 

Operasyon kapsamında Bölücü Terör Örgütü ve Suriye'de terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren, illegal sokak eylemlerine katılan ve milis- işbirlikçi olduklarına dair bilgiler elde edilen 120 şüphelinin yakalandığını aktardı.

Operasyonlar neticesinde ruhsatsız tabancalar ve çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiğini dile getiren Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etti.

#Bozdoğan2 #İçişleriBakanlığı #TerörleMücadele #Gözaltı #Operasyon


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Gözaltına Alındı
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °