1,6 milyon öğrenciye müjde: Yeni kredi ve burs miktarları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası yaptığı Millete Sesleniş konuşmasında gençlere yönelik 2024 yılı için yeni kredi ve burs rakamlarını duyurdu

Gündem 1.11.2023 09:24:06 0
1,6 milyon öğrenciye müjde: Yeni kredi ve burs miktarları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında gerçekleştirdiği Millete Sesleniş konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan, Gazzeliler için çaba göstermeye devam edeceğini belirterek, "Sorumluluk almaya hazırız" dedi ve bu bölgedeki sorunların çözümü için çalışacaklarını ifade etti.

Milletin dikkatle beklediği konulardan biri olan gençlere yönelik yeni kredi ve burs miktarlarını da açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 

"Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz tutarı belirledik. 

Yeni kredi ve burs miktarları tüm öğrencilere hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Ayrıca, deprem bölgesindeki KOBİ'leri desteklemek amacıyla KOSGEB ile yeni bir kredi paketi devreye aldıklarını duyuran Erdoğan, Dünya Bankası ile iş birliği yaparak işletme başına 200 bin ila 750 bin lira arasında faizsiz kredi sağlayacaklarını belirtti.

Erdoğan, ayrıca afet bölgesindeki konut inşaatlarının hızla devam ettiğini ve yıl sonuna kadar 41 bin konutun ve 5 bin köy evinin teslim edilmesi planlandığını vurguladı. 

Enflasyonla mücadelede iş dünyasını da dahil ettiklerini ve birçok firmanın "İndirim kampanyası" çağrısına katıldığını ifade eden Erdoğan, enflasyonun yeniden tek haneye indirilmesi hedefine vurgu yaptı.

#CumhurbaşkanıErdoğan #Gençlik #Kredi #Burs #KOSGEB #DepremBölgeleri #Konutİnşaatı #Enflasyon #TürkiyeEkonomisi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °