18 adayın yarıştığı seçimde 71 oy aldı

18 adayın yarıştığı seçimde 71 oy aldı

Gündem 13.07.2023 11:09:00 0
18 adayın yarıştığı seçimde 71 oy aldı

Türkiye Otizm Meclisi Genel Kurulunu Gerçekleştirdi, Fatma Kilci Kavas Yürütme Kurulu'na Seçildi

Türkiye Otizm Meclisi, Türkiye genelinde faaliyet gösteren otizm dernekleri, vakıflar ve federasyonların bir araya geldiği genel kurulunu 8 Temmuz tarihinde Ankara'da gerçekleştirdi. 

Afyon Otizm Dernek Başkanı Fatma Kilci Kavas, 18 adayın yarıştığı seçimde 71 oy alarak Yürütme Kurulu'na seçildi.

Genel kurulda bir araya gelen temsilciler, otizm alanında yapılması gereken çalışmaları ve gelecek dönemdeki hedefleri ele aldılar. 

Toplantıya 81 ilin temsilcileri katılım gösterdi ve otizmli çocuklar için daha iyi kazanımlar elde edilmesini temenni ettiler.

Fatma Kilci Kavas, genel kurul sonrası yaptığı açıklamada, otizmli çocuklar için olumlu gelişmelerin yaşandığı bir dönem olmasını umduğunu belirtti.

İkinci Otizm Eylem Planı ve Kaynaştırma Bütünleştirme Yolu ile Eğitim Uygulamaları Eylem Planı'nın bu yıl duyurulduğunu ifade etti. 

Açıklanan eylem planlarının etkin bir şekilde takip edilip uygulanması için çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

Kavas, ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan projelerin hayata geçirilmesi ve uygulanması için çaba sarf edeceklerini söyledi. 

Otizm Meclisi'nin, otizmli bireylerin ihtiyaçlarına yönelik güçlü adımlar atılmasını ve toplumda otizm farkındalığının artırılmasını hedeflediğini ifade etti.

Beyaz Belge 


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: adayın yarıştığı seçimde
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °