19 hedef imha edildi: Çok sayıda terörist etkisiz halde

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerine düzenlenen hava harekatında 19 terör hedefi imha edildiğini duyurdu. Çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Gündem 26.10.2023 09:32:41 0
19 hedef imha edildi: Çok sayıda terörist etkisiz halde

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terör hedeflerine yönelik hava harekatının başarılı bir şekilde icra edildiğini duyurdu.

Harekatta, PKK/KCK ve diğer terörist unsurlara karşı önemli bir darbe vurulduğu açıklandı.

25 Ekim 2023 tarihinde saat 21.00'de başlatılan hava harekatı sırasında, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan değerlendirilen mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depolardan oluşan toplam 19 hedef imha edildi. 

Bu harekatta, yerli ve milli mühimmatın azami oranda kullanıldığı ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, ülkenin ve milletin güvenliği için terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüreceği vurgulandı. 

Aynı zamanda, bu operasyon sırasında sivillerin, dost unsurların, tarihî ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığına dikkat çekildi.

#TerörHarekatı #IrakKuzeyi #MilliSavunmaBakanlığı #PKK #GüvenlikMücadelesi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °
Salı 20.1 ° / 3.4 °
Çarşamba 22.4 ° / 7.6 °