3,2 Milyar TL'lik Aylıklar Hesaplara Yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aralık ayına ilişkin toplamda 3,2 milyar TL değerindeki yaşlı ve engelli aylıklarının ödemelerini başlattıklarını duyurdu.

Gündem 8.12.2023 09:20:01 0
3,2 Milyar TL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, devletin Aralık ayında yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik gerçekleştirdiği sosyal yardım programları hakkında açıklamalarda bulundu.

Göktaş, yaklaşık 1 milyar 777 milyon TL değerindeki yaşlı aylığı ödemelerini gerçekleştireceklerini belirtirken, engelli aylıkları için de 1 milyar 437 milyon TL'nin hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını ifade etti.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini vurgulayarak, 

"Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız" dedi.

Ayrıca, Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

#SosyalYardım #EngelliAylığı #YaşlıAylığı #AileVeSosyalHizmetler #HakTemelliPolitikalar


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 24.7 ° / 6.9 °
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °