"400 TL’lik asgari ücret desteğinin 500 TL’ye çıkarılmış olması sevindirici bir gelişme"

"400 TL’lik asgari ücret desteğinin 500 TL’ye çıkarılmış olması sevindirici bir gelişme"

Gündem 20.06.2023 16:16:24 0

MÜSİAD Afyonkarahisar Şube Başkanı Ercan İşlek, yılın ikinci yarısında uygulanacak olan asgari ücret zammı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İşlek, çalışanların alın teri ve emeklerinin enflasyonun altında ezdirilmemesinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, yeni zammın piyasaya olumlu etkileri olacağına inandığını ifade etti.

Başkan İşlek, orta ve uzun vadede enflasyon hedefine yaklaşılacağına olan tam inancını vurgulayarak, yeni asgari ücret zammının işverenler ve çalışanlar adına hayırlı olmasını temenni etti. 

Ayrıca, yeni ekonomi yönetimi tarafından alınacak tedbirlerin etkisiyle orta ve uzun vadede enflasyon hedefine adım adım yaklaşacaklarına olan güvenlerini ifade etti. 

İşlek, yeni Bakanlar Kurulu'nun reel sektöre ve piyasalara güven vermesinin fiyat istikrarına olumlu katkı yapacağını düşündüklerini belirtti.

İşlek, Mayıs ayı itibariyle tüketici fiyatlarındaki artışın yüzde 39,59'a, üretici fiyatlarındaki artışın ise yüzde 40,76'ya gerilediğini ve TÜFE ile Yİ-ÜFE arasındaki makasın gözle görünür şekilde kapanmış olduğunu söyledi. Bu gelişmelerin fiyat istikrarı yolunda daha öngörülebilir bir sürecin başladığına işaret ettiğini belirtti.

Asgari ücret artışlarının işverenlere getireceği ilave yüklerin hafifletilmesi adına mevcut destek ve teşviklerin artırılmasının önemli olduğunu vurgulayan İşlek, 400 TL'lik asgari ücret desteğinin 500 TL'ye çıkarılmasının işverenler için sevindirici bir gelişme olduğunu ifade etti. 

Ayrıca, sanayi sektöründe asgari ücretli çalışanlar için ilave pozitif ayrıcalık sağlanmasının imalat sektöründeki istihdam ve üretim kapasitesinin artırılması açısından önemli bir adım olduğunu ve bölgesel farklılıkları yansıtma noktasında mevcut ulusal asgari ücret uygulamasına alternatif olarak bölgesel asgari ücret uygulamasının değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °