50 Bin Fidan Tehlikede

İYİ Parti Sultandağı Belediye Başkan Adayı Özgür Özkaya, farelerin sebep olduğu zarar nedeniyle 50 bin kiraz fidanının tehlikede olduğunu belirtti.

Siyaset 26.02.2024 11:57:43 0
50 Bin Fidan Tehlikede

Sultandağı ilçesindeki kiraz üreticileri, artan fare popülasyonu nedeniyle büyük bir sorunla karşı karşıya. 

İYİ Parti Sultandağı Belediye Başkan Adayı Özgür Özkaya, farelerin sebep olduğu ağır hasar sebebiyle yaklaşık 50 bin kiraz fidanının zarar gördüğünü ve konuya acilen müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

Özkaya, yaptığı açıklamada kendi de bir kiraz üreticisi olduğunu ve tarımsal bir kuruluştan yeni ayrıldığını belirterek, fare popülasyonundaki artışın sadece Sultandağı için değil, tüm ülke için ciddi bir sorun haline geldiğini vurguladı. 

Ayrıca, Sultandağı Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü'nün olası bir duruma karşı Bakanlığı 5 ay önceden defalarca uyardığını ve hükümetin siyasi temsilcilerine gerekli bilgilendirmenin yapıldığını belirtti.

Özkaya, çözüm önerileri sunarken sulama ücretlerine destek olma çağrısında bulunarak, "Eğer kiraz hasadı yoksa, neden sulama yapılıyor?" eleştirisinde bulundu. 

Ayrıca, zarar gören fidanların tespiti için Sultandağı Kaymakamlığı bünyesinde bir komisyon oluşturulması gerektiğini ve her siyasi partinin bu komisyona bir üye göndermesi gerektiğini ifade etti.

Hasar tespit çalışmalarının Mayıs ayında başlaması gerektiğini ve zararın boyutunun netleşmesiyle beraber üreticilere kapalı kök fidan tedariki yapılmasını önerdi.

Özkaya, son olarak, tüm çiftçi emekçilerine desteklerinin devam edeceğini ve yardımlarını esirgemeyeceklerini ekledi.

#Sultandağı #KirazKrizi #Fareler #Tarım #Çiftçi #İYİParti


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: Fidan Tehlikede
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °