'6-7 Yaşlarında Mutlaka Ortodontik Muayene Yapılmalı'

AFSÜ Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğrt. Üyesi Meryem Akpınar, Gün FM'de yayınlanan Sağlık Olsun programına konuk olarak, ortodontik tedaviler hakkında önemli bilgiler paylaştı

Saglik 19.01.2024 11:52:11 0

Afyon Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğrt. Üyesi Meryem Akpınar, Gün FM'de yayınlanan Sağlık Olsun programında ortodontik tedaviler hakkında önemli bilgiler verdi. 

Akpınar, "Ortodonti, dişlerin düzenli bir şekilde olmasıyla ilgilenen bir diş hekimliği dalıdır. Tedavi, dişlerin, çenelerin ve yüzün birbirleriyle uyumlu olmasını sağlar" dedi.

Akpınar, "Ortodonti, dişlerin birbirleriyle, dişlerin çenelerle, çenelerin birbirleriyle ve yüzle ilişkisini inceleyen, teşhis ve tedavisiyle ilgilenen Diş Hekimliğinin bir uzmanlık dalıdır. 

Ortodonti tedavisi, Diş Hekimliği Fakültesini bitirdikten sonra herhangi Ortodonti Ana Bilim Dalında doktora veya uzmanlık eğitimi almış kişiler tarafından yapılabilir. 

Ortodontik tedavi 7’den 77’ye, uygun olan herkese uygulanabilir. Herhangi bir yaş sınırlaması söz konusu değildir. Erişkin hastalara da bu tedaviyi uyguluyoruz" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Akpınar, özellikle çocuklarda erken yaşlarda ortodontik muayenenin önemine vurgu yaparak, "6-7 yaşlarında çocukların ortodontik muayenesi yapılmalıdır. 

Anne ve babalar bazı sorunları fark edemeyebilirler. Bu nedenle mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmeleri gerekmektedir. 

Ayrıca, çocuklara ağız hijyeni konusunda örnek olunması da oldukça önemlidir" diye belirtti.

Dr. Meryem Akpınar'ın vurguladığı önemli noktalar:

- Ortodontik tedavi her yaş grubuna uygulanabilir.

- Çocuklarda erken yaşta yapılan ortodontik muayene, olası problemleri önlemekte yardımcı olabilir.

- Ağız hijyeni, çocuklara örnek olunması gereken önemli bir konudur.

#Ortodonti #DişSağlığı #AğızHijyeni #ÇocukSağlığı #AFSÜ #SağlıkHaberleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °