6 bin 992 polis göreve başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törenle 6 bin 992 polisin göreve başlamasını ve 1.573 yeni aracın hizmete alınmasını duyurdu

Asayis 6.01.2024 12:36:38 0
6 bin 992 polis göreve başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen törende, 6 bin 992 polisin göreve başlamasını ve 1.573 yeni aracın hizmete alınmasını müjdeledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehit polis memuru Fethi Sekin'i anarak, Türkiye'nin kahraman güvenlik güçlerini rahmetle yad etti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün gücünün arttığını belirten Erdoğan, şu bilgileri paylaştı: "İstanbul'da görev yapan emniyet teşkilatı mensubu sayımız 56 bin 607'ye, araç sayımız da 8 bin 894'e yükseldi. 

Hem personel hem araç bakımında güçlenen İstanbul emniyetimiz, dünyanın en büyük metropollerinden biri olan şehrimize daha iyi hizmet edecektir."

Erdoğan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün terör, uyuşturucu, organize suç örgütleri ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelesindeki başarılarına vurgu yaparak, 

"İstanbul'un güvenliği bizim için hayati öneme sahiptir. Yabancı düşmanlığına fırsat vermeyeceğiz ve değerlerimize savaş açana izin vermeyeceğiz" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise törenle ilgili, "Bugün İstanbul’da tarihi bir programa şahitlik ettik. 

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle '6.992 Polisimizin Göreve Başlaması ile 1.573 Yeni Aracın Hizmete Alım Töreni’ gerçekleştirdik. 

Türk Polisi, her daim Milletimizin yanında, Milletimizin hizmetinde ve Milletimizin emrindedir!" ifadelerini kullandı.

#EmniyetTeşkilatı #İstanbulGüvenliği #PolisGöreveBaşlıyor #GüvenlikGüçleri #CumhurbaşkanıErdoğan #İçişleriBakanı #TürkPolisi


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: polis göreve başladı
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °