78 hedefte 77 terörist etkisiz!

Terörle mücadele operasyonları ve yürütülen faaliyetlere dair bilgi alışverişi için düzenlenen toplantıda, Bakan Yaşar Güler, birliklere yönelik talimatlarını verdi

Asayis 16.01.2024 11:47:09 0
78 hedefte 77 terörist etkisiz!

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler başkanlığında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Bakan Yardımcıları Şuay Alpay, Alpaslan Kavaklıoğlu, Bilal Durdalı ve Celal Sami Tüfekci'nin katılımıyla video telekonferans toplantısı düzenlendi.

Toplantıda, terörle mücadele operasyonları ve devam eden faaliyetlere dair bilgi alan Bakan Yaşar Güler, birliklere yönelik talimatlarını iletti. 

Ayrıca, Pençe-Kilit Harekât bölgesindeki son durumu değerlendiren Bakan Güler, şunları ifade etti:

"12 Ocak'ta, Pençe-Kilit Harekât bölgesinde maalesef 9 kahraman silah arkadaşımız şehit oldu. 

Aziz şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyorum. 

Saldırılara derhal karşılık verilmiş, temas esnasında 23 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Irak'ın kuzeyindeki Metina, Hakurk, Gara, Kandil bölgeleri ile Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen hava harekâtları sonucunda bölücü terör örgütü tarafından kullanılan 78 hedef imha edilmiştir. Toplam 77 terörist de etkisiz hâle getirilmiştir."

Bakan Güler, terörle mücadelede artan bir tempoyla devam edileceğini vurgulayarak, "Sonuç olarak terörle mücadelemiz başta PKK/PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı terörü kaynağında yok etme konseptiyle artan bir baskı ve tempoda ve taarruzi bir ruhla tek bir terörist kalmayıncaya kadar yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla sürdürülmeye devam edilecektir." dedi.

Elde edilen başarıların en büyük payının şehitler ve gazilere ait olduğunu belirten Bakan Güler, kahraman ve fedakâr silah arkadaşlarına teşekkür etti.

#MillîSavunmaBakanlığı #YaşarGüler #TerörleMücadele #PençeKilitHarekâtı #ŞehitlerimizeRahmet


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: hedefte terörist etkisiz!
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °