Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Afyonkarahisar'da açıldı

Adalet Bakanlığının yürüttüğü Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında oluşturulan Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Vali Yiğitbaşı'nın katıldığı açılış töreni ile hizmete başladı

Gündem 7.10.2023 13:38:53 0
Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, Afyonkarahisar

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen Ceza Adalet Sisteminde Mağdur Haklarının Güçlendirilmesi projesi kapsamında Afyonkarahisar Adliyesi'nde Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü'nün resmi açılışı gerçekleştirildi. 

Açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı'nın yanı sıra Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fatih Serdar Köken, İdare Mahkemesi Başkanı Yasin Ayna ve diğer protokol üyeleri de katıldı.

Bu önemli adımın amacı, adalete erişim sürecinde suç mağdurlarına etkin bir şekilde bilgilendirme ve yönlendirme hizmeti sunmak ve aynı zamanda tüm yargı sürecini kapsayacak şekilde psiko-sosyal destek sağlamaktır. 

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde Bilgilendirme ve Yönlendirme Bürosu, Kırılgan Grup Destek Bürosu, Ceza Yargılaması Destek Bürosu ve Hukuk Yargılaması Destek Bürosu gibi dört farklı birim bulunacak.

Müdürlükte görev yapacak olan uzmanlar, aile, çocuk ve çocuk ağır ceza mahkemelerinde psikolog, pedagog ve sosyal çalışmacı olarak atanmış ve adli destek görevlisi unvanıyla görev alacaklar.

Afyonkarahisar'da hayata geçirilen bu önemli pilot uygulama, Türkiye genelindeki 2. pilot uygulama grubunda yer alıyor. 

Vali Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, müdürlüğün Afyonkarahisar için büyük bir kazanç olduğunu belirterek, bu projenin şehre katkı sağlayacağını vurguladı.

Adli Destek ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, mağdurlara yönelik önemli bir kaynak olacak ve adalete erişimi artırmaya yardımcı olacak. 

Müdürlük, bölgedeki adalet sisteminin daha etkili ve insana odaklı olmasına katkı sağlayacak.

#Afyonkarahisar #Afyon #Adliye #Adalet #Açılış #Vali


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cumartesi 13.8 ° / 6.8 °
Pazar 12.2 ° / 3.7 °
Pazartesi 17.2 ° / 0.9 °