AFAD'dan öğrencilere özel eğitim

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile AFAD İl Müdürlüğü iş birliğinde, il genelindeki yurtlarda kalan öğrencilere afetlere hazırlık eğitimleri veriliyor

Gündem 29.12.2023 17:34:08 0
AFAD

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü ile iş birliğinde, il genelindeki yurtlarda kalan öğrencilere Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) eğitimleri başladı. 

Eğitimler kapsamında öğrencilere, afetlere karşı hazırlıklı olma, afet sırasında ve sonrasında yapılması gerekenler, temel yaşam desteği, ilk yardım, tahliye ve yangın konularında teorik ve uygulamalı bilgiler veriliyor.

Afetlere karşı bilinçlenmeyi amaçlayan eğitimlere katılan öğrenciler, olası bir acil durumda nasıl hareket etmeleri gerektiğini öğrenerek afetlere karşı hazırlıklı hale geliyorlar. 

Bu tür eğitimlerin, gençlerin günlük yaşamda karşılaşabilecekleri acil durumlara karşı donanımlı olmalarını sağlamak adına önemli bir rol üstlendiği belirtiliyor.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Afetlere hazırlık, her birey için önemli bir konudur. 

Bu kapsamda, yurtlarımızda kalan öğrencilerimize AFAD eğitimleri veriyoruz. Bu eğitimler sayesinde öğrencilerimiz, afetlere karşı bilinçleniyor ve olası bir acil durumda nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyor. 

Bu eğitimlerin öğrencilerimizin güvenliği için önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

#Afyonkarahisar #AFAD #AfetEğitimi #Gençlik #Öğrenciler #HazırlıklıOl #AcilDurum


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: ' öğrencilere eğitim
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °