"Afyon Annesi"ne özel vefa programı

Afyonkarahisar Yazarlar Şairler Derneği (AFYAŞAD), Türk Anneler Derneği'nin kurucusu Huriye Seviye Özsoy'a "Ahde Vefa" ilkesiyle vefa programı düzenliyor

Gündem 6.12.2023 17:35:31 0

Afyonkarahisar Yazarlar Şairler Derneği (AFYAŞAD), Türk Anneler Derneği'nin kurucusu ve Onursal Başkanı Huriye Seviye Özsoy'a yönelik "Ahde Vefa" programı düzenliyor. 

Peygamber Efendimiz'in "Ahde vefası olmayanın imanı (dini) olmaz" ilkesinden ilham alınarak gerçekleşecek program, 12 Aralık 2023 Salı günü Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak.

AFYAŞAD Başkanı Muharrem Günay, yaptığı açıklamada, "Topluma örnek hizmetleri ve hayırseverliğiyle bilinen Huriye Seviye Özsoy'a duyduğumuz şükranı ifade etmek amacıyla bu programı düzenliyoruz. 

Peygamberimizin öğretisiyle hareket ederek, ahde vefanın önemini vurgulamak istiyoruz" dedi.

Özsoy'un Afyonkarahisar'a önemli katkılarda bulunduğunu ifade eden Günay, programın tüm duyarlı vatandaşlara açık olduğunu belirtti. 

Programda, Huriye Seviye Özsoy'un hayatına dair anılar paylaşılacak, ona olan minnet ve şükran dile getirilecek.

Seviye Özsoy, 1 Ağustos 1932'de Afyon'da doğdu. İlkokulu Cumhuriyet İlkokulu'nda tamamladıktan sonra 18 Mayıs 1948'de Nuri Özsoy ile evlenerek mutlu bir aile kurdu. 

Üç evlat sahibi olan Seviye Özsoy, Afyon Anneler Derneği'nin kurucusu olarak şehrine önemli hizmetlerde bulundu.

Eşiyle birlikte Afyon'un yeşillenmesi için aktif çalışmalarda bulunan Seviye Özsoy, çeşitli kurumlar tarafından takdir plaketleri ve belgelerle ödüllendirildi. 

Afyon halkı tarafından "Afyon Annesi" lakabıyla anılan Seviye Özsoy, 1998 yılında Devlet Bakanı Işılay Saygın tarafından en iyi aile seçilerek ödüllendirildi.

Vefa programı, Seviye Özsoy'un hizmetlerine ve hayırsever kişiliğine olan şükranın bir ifadesi olarak düzenleniyor. 

Programla ilgili detaylı bilgiye AFYAŞAD'dan ulaşabilirsiniz.

#AhdeVefa #TürkAnnelerDerneği #HuriyeSeviyeÖzsoy #VefaProgramı #AFYAŞAD #Afyonkarahisar #Hayırseverlik #ToplumaÖrnek #Vefa #Şükran #AnlamliEtkinlik #Hayırsever #KadınLiderler #AfyonAnnesi #SosyalSorumluluk #İnsanlıkHizmetleri #OnursalBaşkan #ToplumKatkısı #HayırseverKişilik #AnadoluDeğerleri


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: "afyon annesi"ne özel vefa programı
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °