Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde İlk "Kocatepe Öğrenci Kısa Film Günleri" Gerçekleştirildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen "1. Kocatepe Öğrenci Kısa Film Günleri", Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 12 kısa filmle büyük ilgi gördü.

MAGAZİN 21.03.2024 14:28:29 0
Afyon Kocatepe Üniversitesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü'nün ev sahipliğinde düzenlenen “1. Kocatepe Öğrenci Kısa Film Günleri”

19-20 Mart tarihlerinde ANS Kampüsü İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleşti. 

Etkinlik, üniversitenin öğrencilerinin yaratıcılığını ve yeteneklerini sergilediği önemli bir platform oldu.

Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Dr. Öğretim Üyesi Yavuz Özer'in koordinatörlüğünde yürütülen "Kısa Film Yapımı" dersi kapsamında hazırlanan 12 kısa film, ilk kez seyirciyle buluştu. 

Dr. Öğretim üyesi Yavuz Özer, öğrencilerin özverili çalışmaları ve üniversitenin imkanları ile Uluslararası Öğrenci Film Festivallerinde gösterilebilecek kalitede filmler üretildiğini söyledi.

Öğrencilerin özverili çalışmaları ve üniversitenin sağladığı imkanlar sayesinde ortaya çıkan filmler, uluslararası ölçekte dikkat çekecek nitelikte olduğunu gösterdi.

Etkinliğin açılış programına, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun, Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, öğretim elemanları ve fakültenin öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. 

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Sena Coşkun da açılış töreninde yaptığı konuşmada Güzel Sanatlar Fakültesi olarak öğrencilerin içerisinde yer aldıkları etkinlikleri çok önemsediklerini, bu etkinliğin gelenekselleşerek sürdürülebilir hale gelmesi için çaba harcayacaklarını söyledi. 

Ayrıca, kısa film gösterimlerinin ardından yönetmenler ve çekim ekipleriyle yapılan söyleşiler etkinliğe ayrı bir renk kattı.

Etkinliğin kapanış bölümünde Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri sahne performansları sergiledi. 

Son konuşmayı gerçekleştiren Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nesrin Kula Demir, organizasyonun başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Prof. Dr. Kula Demir, benzer etkinlikleri önümüzdeki dönemlerde de düzenleyerek öğrencilerin sanatsal ve akademik gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

 #AKÜ #KocatepeÖğrenciKısaFilmGünleri #SinemaTelevizyon #GüzelSanatlarFakültesi #ÖğrenciFilmleri #KısaFilmYapımı


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °