Afyon Tarihinin En Büyük Katılımlı Yüzme Yarışları Gerçekleştirildi

Zafer Bayramı yüzme şenlikleri, ulusal gelişim projeleri ve performans tespit müsabakalarına 164 sporcu katılarak Afyon tarihinin en büyük yüzme yarışlarına imza attı

Gündem 4.09.2023 10:49:50 0
Afyon Tarihinin En Büyük Katılımlı Yüzme Yarışları Gerçekleştirildi

Zafer Bayramı yüzme şenlikleri, ulusal gelişim projeleri ve performans tespit müsabakalarına 164 sporcu katılarak Afyon tarihinin en büyük yüzme yarışlarına imza attı.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Yüzme İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yüzme yarışmaları, Zafer Bayramı'nın 101. yılını kutlama coşkusuyla gerçekleştirildi. 

Bu büyük organizasyona 5 kulüpten toplamda 164 sporcu katıldı ve Afyonkarahisar tarihinin en geniş katılımlı yüzme etkinliği oldu. 

Yarışmalar, 7-8 ve 9-10 yaş gruplarındaki ulusal gelişim projeleri, 11-12 yaş kategorisinde 3. Vize yarışları ve 13 yaş ve üstü performans tespit müsabakalarından oluştu. 

Toplamda 621 müsabaka düzenlendi.

Yarı olimpik yüzme havuzunun Afyonkarahisar'da hizmete açılmasının ardından yüzme sporuna verilen önem arttı. 

Performans sporcularının yetişmesine odaklanan il yönetimi, bu yarışmalarla genç sporcuların yeteneklerini sergileme ve geliştirme fırsatı sundu. 

Spor Hizmetleri Müdürü Yılmaz Erşen, açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, bu yıl katılımın yüksek olduğu performans yarışmalarının düzenlendiğini belirtti ve Afyon'da yüzme sporunun gelişimini desteklemeyi amaçladıklarını ifade etti. 

İl Müdürlüğü olarak tesisler, antrenörler ve diğer imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

Erşen, müsabakalara katılan sporcuları, antrenörleri ve emeği geçen herkesi tebrik ederek, yarışmalardan başarılı sonuçlar elde eden sporcuların Türkiye genelinde düzenlenecek olan yarışmalara katılma hakkı kazanacaklarını söyledi.

Afyonkarahisar'da gerçekleştirilen bu büyük yüzme yarışmaları, sporun yaygınlaştırılması ve genç yeteneklerin keşfedilmesine katkı sağladı. 

Katılımcı sayısının artması, bölgenin sporcu potansiyelini gösteriyor ve yüzme sporunun Afyonkarahisar'da geleceği parlak görünüyor. 

Bu organizasyonun başarılı geçmesiyle birlikte, Afyonkarahisarlı genç yüzücülerin ulusal düzeydeki yarışmalarda ülkelerini temsil etme fırsatları da artacak.

#Afyonkarahisar #Yüzme #Yarış #Spor #Organizasyon


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Cuma 22 ° / 8 °
Cumartesi 16.9 ° / 7.8 °
Pazar 10.5 ° / 6.5 °