Afyon'da plakasız araç kullanan şahsın üzerinden çıkanlara el konuldu

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'nın istihbari çalışmaları sonucunda yapılan operasyonda, aranma kaydı bulunan D.U.'ya ait araçta ateşli silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Gündem 28.11.2023 11:44:48 0
Afyon

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı, yürüttüğü istihbari çalışmaların ardından D.U. isimli şahsın uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak suçundan arandığını tespit etti. 

Plakasız araç kullandığı bilgisi üzerine İhsaniye-Gazlıgöl Beldesinde Jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

Araç durdurulduktan sonra, İl Jandarma Komutanlığı tarafından alınan arama kararı doğrultusunda yapılan aramada, A.T.A.A. ve D.U.'ya ait 

-1 adet ateşli silah, 

-1 adet şarjör, 

-4 adet fişek, 

-1 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 

-4 gr. Metamfetamin, 

-4 adet Iyrca, 

-2 gr. esrar ele geçirildi.

D.U. isimli şahsa, 2918 Sayılı Kanun kapsamında "Tescil Edilen Araçları Tescil Etmeden Karayoluna Çıkarmak" suçundan ve 6136 Sayılı Kanun kapsamında "Ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşımak" suçundan idari para cezası uygulandı.

Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatıldı. Jandarma ekipleri, suçların tam olarak ortaya çıkartılması ve gerekli yasal süreçlerin başlatılması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

#Afyonkarahisar #Jandarma #UyuşturucuOperasyonu #Güvenlik


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Pazar 24.9 ° / 8.6 °
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °