Afyon'da Spor Turnuvaları Başlıyor

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yurtlarda barınan öğrenciler arasında düzenlenecek yurtlar arası spor turnuvalarıyla sportif heyecana davetiye çıkardı

Gündem 8.12.2023 15:11:08 0
Afyon

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, yurtlarda barınan öğrencilerin katılımını teşvik etmek amacıyla yurtlar arası spor turnuvaları düzenliyor. 

Futbol, voleybol, satranç, basketbol ve masa tenisi branşlarında gerçekleşecek olan turnuvalara, Afyonkarahisar'daki tüm yurtlarda kalan öğrenciler katılabilecek.

İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Yurt Müdürleri ile online bir toplantı düzenleyerek voleybol, basketbol ve futbol branşlarında mücadele edecek yurt takımlarının fikstürlerini çekti. 

Turnuvalar, 2023-2024 eğitim öğretim yılı boyunca devam edecek.

İl genelindeki yurtları temsil edecek takımların belirleneceği turnuvalarda dereceye girecek olan takımlara kupa ve madalya verilecek. 

En iyi dereceyi elde eden takımlar ve sporcular, Türkiye genelinde düzenlenecek bölge yarışmalarına katılma hakkı elde edecek.

Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, turnuvaların öğrencilerin kişisel gelişimine ve sosyalleşmelerine katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti. 

Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, "Yurtlarımız sadece bir barınma yeri değil, aynı zamanda sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin yapıldığı mekanlardır. 

Bu turnuvalarla, yurtlarda barınan öğrencilerimizin sportif faaliyetlere katılımlarını artırmak ve onları sporla buluşturmak istiyoruz. 

Turnuvaların öğrencilerimizin kişisel gelişimlerine ve sosyalleşmelerine katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

Turnuvaların 9 Aralık Cumartesi günü başlayacağını belirten İl Müdürü Kasapoğlu, açılış seremonisinin Afyon Kocatepe Üniversitesi BESYO Spor Salonu'nda gerçekleşeceğini ve öğrencilere yöresel lezzetlerden olan sucuk ikramında bulunulacağını söyledi. 

Tüm öğrencileri spor faaliyetlerine ve açılış seremonisine davet etti.

#SporTurnuvası #AfyonkarahisarGençlikveSpor #YurtlarArasıMücadele #ÖğrenciHayatı #SporEtkinliği


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: afyon'da spor turnuvaları başlıyor
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °
Perşembe 18.4 ° / 8 °