Afyon'da Tarihi Cami Kaderine Terk Edildi

Köy sakinleri yetkililerden derhal bu cami için adımlar atmalarını talep ediyor

Gündem 9.06.2023 13:01:33 0
 Afyon

Afyonkarahisar'ın Merkez Küçükçobanlı köyünde yer alan tarihi cami, maalesef kaderine terk edilmiş durumda ve yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor.

Küçükçobanlı köyünde bulunan cami, bir zamanlar Kur'an seslerinin yankılandığı, namazların kılındığı kutsal bir mekan olarak kullanılıyordu. Ancak bugün içi ve dışıyla beraber harabe bir görüntü sergileyen cami, görenleri derinden etkiliyor. 

Yıllardır kullanılmayan ve bakımsız kalan cami, köy halkı tarafından tarihi bir yapı olarak biliniyor ve acilen restore edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Cami, vakıf tarafından tescillenmiş durumda olduğundan dolayı herhangi bir müdahalede bulunulamıyor. Köy halkı yıllardır bu durumu yetkililere iletmelerine rağmen herhangi bir çözüm bulunamamıştır. 

Şayet bu cami sahipsiz ve bakımsız bir şekilde bırakılırsa, yok olmaya mahkum olacağına inanılmaktadır. Bu nedenle, köy sakinleri yetkililerden derhal bu cami için adımlar atmalarını talep etmektedir.

Köy halkı tarafından dile getirilen çağrıda, "Cami vakıf tarafından tescillendiği için herhangi bir çalışma yapılamamaktadır. Yıllardır yetkililere bu caminin durumunu iletiyoruz. 

Sizler de şahit oluyorsunuz, eğer bu cami sahipsiz kalırsa, en kısa sürede yıkılıp yok olmaya mahkum olacak. Bu nedenle yetkililerimizden bu cami için çözümler bulmalarını rica ediyoruz." şeklinde ifadeler kullanılmıştır.

Köy halkının çağrısıyla birlikte, umuyoruz ki yetkililer bu tarihi caminin değerini anlayacak ve gerekli adımları atacaklardır. Tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkma sorumluluğumuzun bilinciyle, bu caminin restore edilerek tekrar ibadete açılması sağlanmalı ve gelecek nesillere aktarılmalıdır.

Beyaz Belge Haber


Haber Kaynak : BEYAZ BELGE
Anahtar Kelimeler: afyon'da tarihi cami kaderine terk edildi
Pazartesi 22.4 ° / 8 °
Salı 20.9 ° / 8.6 °
Çarşamba 21.9 ° / 9.2 °